Moeiten en wonderen

17 november 2020 - Thema: , , , , , , | Neelke de Fijter

*UPDATE van 17 november*
Vandaag berichtte Aleksandar ons dat hij positief getest is op corona. Ook lijkt er in Kucura, zijn woonplaats, een uitbraak te zijn. Bid voor kracht en genezing voor hem en zijn dorpsgenoten!

We hopen dat het goed met jullie gaat en dat jullie geen problemen met COVID hebben. Hierbij een update over hoe het met ons gaat in Servië.

Op het moment stijgt het aantal COVID-patiënten bijzonder snel, ongeveer met 2500 per dag. We hebben daarom besloten dat we de komende twee weken geen kerkdiensten zullen houden, omdat zo veel mensen een longinfectie kregen.
We houden het daarom bij familiebijbelstudiegroepen.

Ik wil jullie bedanken voor de gebeden voor mijn gezondheid, ik voel me beter. Er worden nu allerlei tests gedaan voor mijn astma. Dat heb ik er ook nog bijgekregen. ’s Avonds kon ik niet naar buiten en het was een erg moeilijke maand voor me. Ik ben God dankbaar dat mijn gezondheid nu beter is.

De winter komt er alweer aan en het is koud. Voor ouderen maken we nu twee keer per week een warme maaltijd en ook voor anderen die dat nodig hebben.
Tot afgelopen zaterdag hebben we ongeveer 500 kilo aan verschillende gemengde salades van groente gemaakt. Dat is allemaal verdeeld over de mensen.

De scholen zijn vanaf woensdag weer dicht; wellicht gaan ze maandag weer open, we zullen het zien. Het lijkt er steeds meer op dat er een nieuwe lockdown is. We hopen dat deze winter niet zo erg zal zijn.

Afgelopen zaterdag gingen mijn vrouw, Danijela, en mijn oom eten uitdelen aan mensen. Danijela voelde zich door de Geest geleid om aan te kloppen bij een ouder echtpaar. Oom vroeg haar waarom ze daarheen ging, omdat deze mensen niet op onze lijst stonden. Danijela antwoordde: “Ik heb het gevoel dat we daar moeten zijn.” Ze klopte dus aan en de vrouw kwam naar de deur. Mijn vrouw zei tegen haar: “Hallo, we brengen een warme maaltijd voor u en uw man, ik hoop dat u het lekker vindt, het is groentesoep.” De vrouw vroeg haar: “Hoe wist je dat we eten nodig hadden?” Danijela zei: “Dat voelde ik.”
Toen begon de oma te vertellen: “Het is wonderlijk: een paar dagen geleden ben ik gevallen en heb ik mijn hand gebroken en mijn gezicht bezeerd. Je ziet dat ik blauwe plekken in mijn gezicht heb. Vanmiddag kon ik geen lunch voor ons maken en ik dacht: we wonen hier alleen, ik kan geen eten voor ons maken en mijn man is zo ziek…en toen stond jij voor de deur.”
Danijela zei tegen haar: “God zorgt voor jullie.” Het oudere echtpaar was heel dankbaar voor de warme maaltijd.

Slavica uit Ravno Selo is 63 jaar oud en leeft van 50 euro bijstand. Ze heeft COVID gekregen en is onderdeel van onze gemeenschap. Slavica is alleen. We hebben een heleboel groenten, brood, verschillende soorten eten en hygiënematerialen verzameld en zijn naar haar toe gegaan. We hebben alles in haar tuin gezet. Ze kwam naar buiten. Er viel niets te zeggen, haar handen trilden, ze keek ons alleen aan en huilde en huilde. Van een afstand keek ik haar aan en ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik kon niets uitbrengen. Ik keek haar alleen aan en huilde. En onze tranen spraken, dat voelde ik. Ik wilde dat ik naar haar toe kon gaan en haar een knuffel kon geven en voor haar kon bidden, maar dat was niet mogelijk.

Heer, ik doe mijn best. Ik was dankbaar toen ik in de auto zat. Elke winter vragen we om winterhulp. Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik weet dat er nog steeds nood is. We proberen de lokale gemeenschap te stimuleren om ook te helpen, maar het gaat zoals het gaat…
Als jullie dit lezen en God moedigt jullie aan om te helpen, neem dan contact op met stichting HOE.

We hebben ook een medisch team uit Amerika op bezoek gehad. Het was zo’n zegen om na een lange tijd weer bezoekers te hebben.
Eén team was met Mirko in de kerk. Er was een medische kliniek, waar mensen naartoe kwamen voor een gezondheidscheck, waar ze medicijnen kregen en het team voor hen bad.
Het andere team ging thuis bij mensen op bezoek en hier volgen een aantal wonderlijke getuigenissen.

In een Romastraat was een vrouw met bloedkanker. Ze kon al ruim twee jaar haar rechterhand niet gebruiken en vroeg het team voor haar te bidden. Het team begon dus te bidden en de vertaler keek naar de vrouw. Ze begonnen te bidden en bevalen in de naam van Jezus dat de rechterhand zou genezen en ineens viel hij naar beneden. De vrouw was geschokt en vroeg was er met haar hand gebeurd was. Ineens functioneerden haar vingers weer. Het team stopte met bidden en keken naar haar. Ze zei: “Halleluja, God heeft me genezen! Mijn hand werkte niet meer en nu weer wel!”
Alle buren kwamen kijken wat er was gebeurd en wilden allemaal gebed. Want ze zeiden: “Deze vrouw kon nog geen vel papier vasthouden en nu houdt ze een steen vast.” Er was grote vreugde in de Heer.

Het team ging ook op bezoek bij een kleine jongen. Een van zijn benen is korter en hij had een rollator nodig om te lopen. Hij is vijf jaar oud. Het team begon te bidden. Toen ze klaar waren, vroegen ze de vertaler om hen de komende dagen op de hoogte te houden of er iets zou veranderen. Na een paar dagen belde de moeder van de jongen mij en ze legde uit wat er was gebeurd. Ze zei: “Mijn kleine jongen is gaan lopen en hij heeft geen rollator meer nodig. Zijn been is nog steeds korter, maar hij loopt zelfstandig. Prijs de Heer!”

God is groot en Hij voorziet in onze noden. We bidden ook voor jullie land, want we weten dat het voor jullie ook moeilijk is op het moment.

Nogmaals dank voor wat jullie voor ons doen.

God zegene jullie,
Aleksandar


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 september 2021
Thema:

21 september 2021

Stichting HOE maakt het mogelijke om bijbelboekjes in het Roemeens uit te geven. De afbeeldingen zijn van de bekende Nederlandse kunstenaar Kees de Kort (kijkbijbel). Inmiddels zijn 20 van de 28 titels uitgegeven. Zeer waarschijnlijk wordt in 2022 de... Lees meer

17 september 2021

Vrijwilliger Gerrit van Dijk was begin september in Roemenië. Daar kreeg hij een exemplaar van de 398 pagina’s tellende “Ifjúsági Énekeskönyv” (Jeugd Liederenboek) aangeboden. De liederen in deze bundel worden gezongen tijdens de zomerkampen van de CE. De populairste... Lees meer