‘Naomi’s Smile’ thuiszorg voor ouderen

10 januari 2019 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

In dit trimester (mei-september) is de thuiszorg voortgezet voor 35 ouderen. De meesten wonen in Oradea, een aantal uit dorpen in de buurt.

Een van de dames, Eva K., is nu uit het programma. Haar man – István K., die ook onderdeel van het programma was – is overleden en daarna hebben hun dochters de zorg voor haar overgenomen.
Er is ook weer een dame bijgekomen. Op dit moment zijn er twee maatschappelijk werkers actief bezig met het programma bij de ouderen thuis, waarbij ze geholpen worden door een vrijwilliger. Dat zorgt ervoor dat we maar beperkt nieuwe patiënten kunnen aannemen, eigenlijk maar zo veel als dat er aan de andere kant mensen uit het programma gaan. Omdat er steeds meer mensen in het programma zitten die intensieve zorg nodig hebben, kunnen we niet meer dan twintig personen aan. Op het moment zorgen we toch voor dertig personen, waarbij we rekening houden met het aantal maatschappelijk werkers en de hulpvraag van de patiënten.

De laatste twee weken van september is een aantal van onze maatschappelijk werkers op werkbezoek geweest in Nederland. Ze hebben gezien hoe ouderenzorg functioneert in Nederland. Ze kwamen terug met veel goede ervaringen, die ze weer kunnen gebruiken en toepassen in hun werk hier.

We hebben met regelmaat luiers, inlegkruisjes en ander thuiszorgmateriaal aan mensen gegeven. Ook aan hen die zelf geen medisch materiaal, luiers of krukken kunnen kopen of aan hen die hulp aan onze organisatie hebben gevraagd.

In onze dagelijkse, fysieke hulp die we geven, proberen we ook geestelijke hulp te geven. We hebben gesprekken en nemen de tijd voor de ouderen. Als resultaat daarvan konden sommigen van hen deelnemen aan het ouderenprogramma bij de kampexcursie (zie dit verhaal).


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Thuiszorg voor ouderen in Oradea

8 augustus 2019
Thema:

Lieve Achterban, Gedurende de afgelopen week hebben jullie met ons mee mogen lopen door ons avontuur in Servië. We hebben een bijzondere reis gehad en we hopen dat jullie door de berichten hier iets van hebben geproefd. Wat hierbij... Lees meer

8 augustus 2019
Thema:

Vandaag was onze laaste dag Wij hebben super genoten van deze week. Vandaag zijn wij met 9 man en vrouw naar de roma’s gegaan. We moetsen daar voor 1 uur rijden vanuit Vrbas. Het was een lange maar gezellige... Lees meer

8 augustus 2019
Thema:

Een echte rustdag: Vandaag konden we een uurtje langer in bed blijven liggen. We gingen naar de gemeente van Dominee Dennis in Vrbas (waar we ook klussen). Hier woonden we met de groep een dienst bij en hadden we... Lees meer