Nieuwe regels, geen budget

28 mei 2020 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

In en rond Craiova proberen we in deze coronatijd zo goed mogelijk oudere mensen en enkele behoeftige families te helpen. Elke week hebben we (mijn vrouw!) zes maaltijden voor oudere en alleenstaande mensen in onze gemeente gemaakt of hebben we voedsel of dagelijkse benodigdheden gekocht voor mensen.

Broeder Nicu is een paar keer naar Salcuta geweest om de situatie daar te bekijken en enkele arme families te helpen.

Ik denk dat het ergste gaat komen voor mensen met weinig of geen inkomen (er zijn mensen die hun baan kwijt zijn geraakt). Een van de nieuwe regels is namelijk dat je een wegwerpmasker moet dragen als je naar een openbare plek of bijvoorbeeld naar de winkel wilt… En die maskers zijn ineens duur geworden!

Er zijn kinderen die online met school verder moeten, maar daar de computer niet voor hebben (de overheid gaat daar zogenaamd in voorzien voor alle schoolkinderen, maar ik ben daar wat sceptisch over).

Als de overheid ons toestaat om weer samen te komen als kerk, dan moeten we in heel veel dingen voorzien om de veiligheid van de mensen te waarborgen. En dat kan een te zware druk op ons budget leggen. Dingen zoals maskers, desinfecteermiddel, wegwerphandschoenen, een speciale thermometer die direct de temperatuur van mensen kan meten zonder hen aan te raken, enzovoort. Maar, we zullen zien hoe het zal gaan.

En natuurlijk, zoals waarschijnlijk overal in de wereld, hadden we geen speciaal budget voor dit soort situaties…

Bedankt voor jullie zorg. Jullie gebeden zijn nodig! We bidden ook voor jullie.

Pastor Costel

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 september 2021
Thema:

21 september 2021

Stichting HOE maakt het mogelijke om bijbelboekjes in het Roemeens uit te geven. De afbeeldingen zijn van de bekende Nederlandse kunstenaar Kees de Kort (kijkbijbel). Inmiddels zijn 20 van de 28 titels uitgegeven. Zeer waarschijnlijk wordt in 2022 de... Lees meer

17 september 2021

Vrijwilliger Gerrit van Dijk was begin september in Roemenië. Daar kreeg hij een exemplaar van de 398 pagina’s tellende “Ifjúsági Énekeskönyv” (Jeugd Liederenboek) aangeboden. De liederen in deze bundel worden gezongen tijdens de zomerkampen van de CE. De populairste... Lees meer