Nieuwsgierig en geraakt

3 september 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Een van de coördinatoren van het nieuwe sponsorprogramma Pentru Bunica is Roeline Peters. Deze week hebben we haar een paar vragen gesteld over het vrijwilligerswerk dat ze voor HOE doet.

“Ik ben Roeline en sinds ongeveer vijf jaar vrijwilliger bij stichting HOE. Ik ben betrokken bij het werk van de stichting in het middelste gebied van Roemenië, ook wel bekend als (het prachtige!) Transsylvanië.”

Nieuwsgierig en geraakt
“Mijn nieuwsgierigheid werd destijds gewekt door de verhalen over het bijzondere en mooie werk van HOE. Ik kreeg de kans om mee op reis te gaan en zo te ontdekken wat het werk inhoudt en waarom het zo hard nodig is. Ik was meteen geraakt door de armoede, ik had tot dan toe nog geen idee van de ernst daarvan, zo dicht bij ons eigen land. Wat ik bijzonder vind en wat me nog steeds elke reis raakt, is de dankbaarheid van de mensen die we ontmoeten. Zowel dankbaarheid naar ons als vrijwilligers toe, als de dankbaarheid naar God toe, ondanks de omstandigheden waar ze in leven.
Het is een land met een lange en moeilijke geschiedenis, waarvan de gevolgen helaas nog elke dag terug te zien en te horen zijn.”

Persoonlijk contact
“Ik ben ervan overtuigd dat het nog steeds nodig is dat er hulp geboden wordt aan de kwetsbare doelgroepen in Roemenië. Door de vele reizen die ik inmiddels gemaakt heb en de contacten die je dan hebt, bouw je een netwerk op en kun je mensen aan elkaar verbinden. Het is zo mooi aan stichting HOE dat we als vrijwilligers persoonlijk contact hebben met de hulpbehoevenden. Zo leer je ontzettend veel van het land en de bevolking en kun je hen nog beter helpen.”

Hulp op verschillende manieren
“Als stichting helpen we op verschillende manieren. Zowel diaconaal werk onder de allerarmsten, als het helpen van christelijke gemeenten bij geloofsopbouw.

Mijn wens is om nog veel van betekenis te kunnen zijn in het dienen van mijn medemens, want je geeft niet alleen, maar je krijgt er meestal nog meer voor terug.”

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

De laatste jaren ben ik iemand geweest die echt probeert te vermijden om over discriminatie op basis van nationaliteit en religie te spreken. De reden is dat ik me heb gerealiseerd dat we als Roma en evangelische christenen in... Lees meer