“Nog steeds vraag naar voedsel, regenkleding en verbandmiddelen”

15 januari 2016 - Thema: | Herbert van Daalen

Aleksandar Subotin verleent hulp onder de vluchtelingen die in Servië verblijven. De evangelist Aleksandar bezocht begin deze week Presovo waar hij met de autoriteiten gesproken heeft over de plannen voor 2016. Ook had hij een korte onmoeting met artsen over de situatie nu. “Er is te weinig eten en we willen de komende maanden 500 vluchtelingen voorzien van middageten. Ook is er vraag naar regenkleding en verbandmiddelen.”

De evangelist arriveerde maandag in Presovo. “Daar waren zo’n 3.500 vluchtelingen, waaronder 700 kindern. De mensen waren erg blij met de soep en het brood. Ik heb gezien dat er erg veel behoefte is aan regenkleding. Ik sprak met een van de artsen. Die zei dat hij het moeilijk vindt om al die kinderen en oude mensen te zien die op weg naar Servië gewond zijn geraakt. Maar het moeilijkst is dat vluchtelingen hun kracht verliezen door te weinig eten. Er is veel behoefte aan verbandmateriaal en medicijnen.

Een politieman vertelde dat hij heel moeilijk vindt de vechtpartijen tussen vluchtelingen te beteugelen, maar aan de andere kant ervaart hij dat de meesten dankbaar zijn. De agent gaf aan dat als hij de vluchtelingkinderen ziet als het ware zijn eigen kind ziet. Dat is de reden waarom hij helpt.

We hebben plannen gemaakt voor de komende periode. Ik zag dat de mensen alleen ‘s morgens brood krijgen. Ik wil nu ook in de middag voedsel uit gaan delen. Er is geen andere organisatie die ‘s middags eten uitdeelt. Om een maand lang 500 vluchtelingen te voeden heb ik bijna 16.000 euro nodig. Dat is een hoop geld en ik weet niet of ik dat geld bij elkaar kan krijgen, maar ik zie dat de mensen hier er erg mee geholpen zouden zijn. Verder is er 2.500 euro nodig om verbandmiddelen voor 1.000 vluchtelingen te kopen. Ook zou ik graag 1.000 regenjassen willen aanschaffen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Wintercampagne [903000]

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022