Oud-voorzitter HOE, Jan van der Graaf, overleden

14 oktober 2022 -  | Herbert van Daalen

Dr. ir. Jan van der Graaf, oud-bestuursvoorzitter en oud-voorzitter van de raad van toezicht van HOE is in de nacht van donderdag op vrijdag na een kort ziekbed overleden. Hij werd 85 jaar.

Jan van der Graaf zette zich vele jaren in voor het werk in Midden- en Oost-Europa. Hij was vanaf de oprichting van de stichting in 1976 tot 1987 bestuursvoorzitter. Van 2003 tot 2018 was Van der Graaf voorzitter van de raad van toezicht.

Hij was grondlegger van de Mátraházá-conferenties die als doel hebben de geestelijke band tussen Nederlandse en Hongaarse theologen te versterken. De Theologische Faculteit in Budapest verleende hem voor zijn inzet ten dienste van de Hongaarse Hervormde Kerk een eredoctoraat.

We denken in dankbaarheid terug aan het vele werk dat Jan van der Graaf heeft verricht onder vervolgde christenen in de tijd van het communisme. Ook na de val van het IJzeren Gordijn bleef hij betrokken bij christenen in Midden- en Oost-Europa.

We wensen de familie Van der Graaf sterkte, troost en Gods nabijheid toe.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer

23 januari 2024

Marinela en haar kinderen Claudia en Fabrizio wonen al 15 jaar in de Alexandru Macedonski-straat in Craiova, in een voormalig genationaliseerd huis, klein en oud. Het huis is niet hun eigendom, maar behoort toe aan het stadhuis. Marinela is... Lees meer