Diaconaat Slowakije [193002]
Thema: Diaconaat

Land:  Slowakije

Stichting HOE ondersteunt de volgende diaconale projecten:

  1. Slowakije heeft vrijwel geen gehandicaptenzorg. In het gebied rondom de stad Komarno wonen zo’n driehonderd mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap. Voor hen is er geen enkele opvang. Ze zijn aangewezen op de hulp van familieleden voor wie deze taak erg zwaar is. Vooral de oudere verzorgers breekt dat op. Ds. Csik György heeft in Ton een tehuis voor gehandicapten gebouwd waar kleinschalige dagopvang is gerealiseerd. Er worden nu negen gehandicapten uit de regio worden nu opgevangen. Met nog zes cliënten meer kan het centrum op eigen kracht draaien. Nu is dat nog niet zo. En daarom biedt Stichting HOE financiële ondersteuning.
  2. De gemeenteleden van de Gereformeerde kerk Bratislava (Slowakije) merkt aan den lijve dat de westerse beschaving haar intrede doet: elke avond slapen er daklozen in de portieken bij de kerk. Deze stadsnomaden hebben weinig bezit en leven van de ene dag in de andere. Als ze ernstig ziek worden en er geen perspectief meer is, kunnen ze terecht in de hospice van daklozencentrum DePaul in Bratislava.
  3. De Hervormde predikant ds. Mudi Robert in het plaatsje Brzotin in Midden-Slowakije heeft een weeshuis opgezet. Stichting HOE draagt bij aan het onderhoud van de weeskinderen.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 22 november 2021)

€ 0,- € 4800,-