Evangelisatiewerk Oekraïne [164612]
Thema: Discipelschap binnen en buiten de kerkelijke gemeente

Thema: Gemeenteopbouw

Thema: Roma

Land:  Oekraïne

In het werkgebied van stichting HOE in Transkarpatië (Oekraïne) werken twee evangelisten, Horváth Béla en Kozma Karcsi. Zij werken onder de Romabevolking. Deze bevolkingsgroep leeft aan de randen van de dorpen. Ze zijn slecht gehuisvest, leven in de modder omdat er geen goede wegen zijn en moeten vaak rondkomen van contractwerk. Het zijn kinderrijke gezinnen.

Deze bevolkingsgroep bereiken met het Evangelie is een flinke uitdaging. Vanuit de Réformatuskerk wordt in een aantal plaatsen de zondagse dienst geleid, in andere plaatsen gebeurt dit door de evangelisten.

Met name evangelist Béla komt daarnaast bij veel gezinnen thuis en houdt dan Bijbelstudies. Béla is een geweldige muzikant: op zijn keyboard en met zijn prachtige stem zingt hij, samen met de aanwezigen, tot eer van God. Roma zingen graag! Bij feesten zoals Kerst en Pasen zie je Béla op zijn keyboard bij de scholen liederen begeleiden.

De zomerkampen voor Romakinderen in Csonkapapi zijn voor de evangelisten een prachtige plek voor evangelieverkondiging.

Horváth Béla bezoekt ook zijn mensen als ze seizoenswerk doen in Hongarije.

Onze bijdrage wordt gebruikt voor een maandelijkse toelage van de evangelisten, vergoeding van benzinekosten en een bijdrage voor de aanschaf van brandhout voor de verwarming van een Romakerk in de wintermaanden.

We vragen uw gebed en ondersteuning voor dit werk tot zegen voor onze Roma broeders en zusters.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 15 juni 2021)

€ 0,- € 7500,-

Gerelateerde projecten

Thema: Discipelschap binnen en buiten de kerkelijke gemeenteGemeenteopbouwRoma