Ondersteuning Romascholen in Oekraïne

Thema: Toekomst voor kinderen

Land:  Oekraïne

Romakinderen in Oekraïne hebben vaak heel jonge ouders die zonder opleiding en werk zitten. Daardoor hebben de kinderen slechte vooruitzichten. Ze mogen naar school, maar ze beginnen daar met een achterstand en worden gediscrimineerd. Vervolgens worden ze van school verwijderd en groeien ze op in het Romakamp.

Stichting Hulp Oost-Europa slaat een brug tussen de toestand in het Romakamp en de gewone school door middel van speciale scholen. Dit blijkt succesvol: na enkele jaren onderwijs op zo’n school vinden de meeste Romakinderen wél aansluiting bij het reguliere onderwijs. Op de speciale school wordt de basis gelegd voor sociaal geaccepteerd gedrag, hygiëne, lezen en schrijven.

Verdeeld over tien locaties krijgen in totaal ± 300 Romakinderen dagelijks onderwijs of huiswerkbegeleiding. Ruim 20 procent van hen stroomt door naar de reguliere staatsscholen en is daar succesvol. Tevens ontvangen zij dagelijks een maaltijd.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 31 juli 2019)

€ 0,- € 60000,-

Gerelateerde nieuws

16 februari 2017Dag 5 – Roma

Gerelateerde projecten

Thema: Toekomst voor kinderen

Er zijn in Oost-Europa ontzettend veel kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven. We ondersteunen bijvoorbeeld kinderen in een kindertehuis in Oekraïne en kinderen in de naschoolse opvang in Moldavië.... lees meer