Ondersteuning Romascholen in Oekraïne [165011]
Thema: Toekomst voor kinderen

Land:  Oekraïne

Romakinderen in Oekraïne hebben vaak heel jonge ouders die zonder opleiding en werk zitten. Daardoor hebben de kinderen slechte vooruitzichten. Ze mogen naar school, maar ze beginnen daar met een achterstand en worden gediscrimineerd. Vervolgens worden ze van school verwijderd en groeien ze op in het Romakamp.

Stichting Hulp Oost-Europa slaat een brug tussen de toestand in het Romakamp en de gewone school door middel van speciale scholen. Dit blijkt succesvol: na enkele jaren onderwijs op zo’n school vinden de meeste Romakinderen wél aansluiting bij het reguliere onderwijs. Op de speciale school wordt de basis gelegd voor sociaal geaccepteerd gedrag, hygiëne, lezen en schrijven.

Verdeeld over zeven locaties krijgen in totaal ± 300 Romakinderen dagelijks onderwijs of huiswerkbegeleiding. Tevens ontvangen zij dagelijks een maaltijd.

Bijna alle kinderen die het onderwijs op de kleuterscholen volgen, stromen door naar  reguliere staatsscholen.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 22 november 2021)

€ 0,- € 66000,-

Gerelateerde projecten

Thema: Toekomst voor kinderen

Er zijn in Oost-Europa ontzettend veel kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven. We ondersteunen kinderen in de naschoolse opvang in Moldavië. Veel van deze kinderen zijn verlaten door hun... lees meer

Thema: Toekomst voor kinderen

Krisztina is een zesjarig meisje in de Unterkarpaten, West-Oekraïne. Ze zit op de kleuterschool. Ze kan goed leren. ‘s Ochtends als ze op school komt, moet ze laarsjes uit... lees meer