Geef kids Toekomst! [905000]
Thema: Toekomst voor kinderen

Land:  Diverse landen

Wij geloven in de kracht van het evangelie en wij geloven in onderwijs.

Het evangelie van Jezus Christus geeft kracht voor vandaag en hoop voor de toekomst. Het verandert mensen, en dus ook kinderen. Onderwijs helpt kinderen praktisch om te werken aan een betere toekomst. Zo kunnen ze uit de cirkel van armoede breken en zichzelf voorbereiden op een ander leven dan dat waarin ze opgroeien.

Geloof, bid, geef en bouw!

Wij geloven dus in evangelie en onderwijs. De combinatie is een krachtige en kan werkelijke verandering in het leven van kinderen teweegbrengen. Deze zomer geven wij aandacht aan projecten in Oost-Europa die te maken hebben met onderwijs.

HOE ondersteunt christelijke scholen en huiswerkklassen via plaatselijke christelijke gemeenten in Oost-Europa. HOE richt zich op achtergestelde groepen kinderen, zoals Roma (zigeuners). Op school of in de huiswerkklas krijgen de kinderen ook een dagelijkse lunch omdat er thuis nauwelijks te eten is. Belangrijk is dat ze leren de Here Jezus te volgen. Daarom is het vertellen van het evangelie een vast onderdeel. En natuurlijk geven we ook aandacht aan de scholing van docenten; zij moeten de kinderen tenslotte het onderwijs geven.

Bekijk onze webshop via HoeHelpt en doneer direct!

Tot eind september hebben we een leuke kleurwedstrijd! Klik hier voor de kleurplaat en voor meer informatie over hoe je mee kunt doen.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 22 november 2021)

€ 0,- € 10000,-

Gerelateerde nieuws

4 december 2017“Ik wil deze zegeningen delen met kinderen”
1 februari 2017Schoolspullen voor Hongaarse scholen
8 december 2016

Gerelateerde projecten

Thema: Toekomst voor kinderen

Romakinderen in Oekraïne hebben vaak heel jonge ouders die zonder opleiding en werk zitten. Daardoor hebben de kinderen slechte vooruitzichten. Ze mogen naar school, maar ze beginnen daar met... lees meer

Thema: Toekomst voor kinderen

In Acas is twintig jaar geleden een groep christenen begonnen met het opzetten van kinderevangelisatiewerk. Uit dit werk is een baptistengemeente van tweehonderd Roma ontstaan. Voor deze mensen is... lees meer