Resultaat mag er zijn!

30 juli 2018 - Thema: | Hoeliday.nl

Onze laatste werkdag is aangebroken. Om de uitslapers te gemoed te komen ontbeten we om 08:30 uur. Vandaag stond op de planning, het opruimen van de rotzooi, schoonmaken van de gang en herindelen en van de meubels. Zo gedaan toch? Was dat maar zo.

De groep had het wel een beetje gezien. Klus was geklaard en opruimen komt vanzelf, dachten we.  Vooral de rokers onder ons hadden spontaan last van heftige nicotine gebrek. De stoelen die gebruikt worden tijdens de pauze werden constant warm gehouden en dezelfde waren vaak hard aan het werk. Maar ja gaat het echte leven ook.  Jonathan had wat anders te doen, zijn hobby. Thuis korfbalt hij ook twee uur per dag en hij vond dat dit ook in de vakantie moest worden gedaan. Jonathan bedankt voor je hulp, maar laat de volgende keer je bal maar huis.

Om 13:00 uur was de hele gang weer zoals eerst, alleen dan helemaal geverfd en schoon. Een muur om trots op te zijn, nou ja mooi? Jaap en Marielle waren tijdens het terugzetten van de meubels lekker onhandig. Ze namen een groot stuk muur mee, echt een lelijk gezicht. Jaap, die denkt in oplossingen, wist hier wel raad mee. De verf die nog over was klodderde hij over de schade heen.

De middag was iedereen vrij om te staan waar ze wilde. Wat bekenede dat veel mensen gingen liggen. Behalve de harde kern, Willem, Samuël en Arie. Zij gingen moedig de stad in. Arie roept al heel de week om een fiets, dit was het moment om een fiets te huren, maar helaas na een half uur sukkelen was het nog steeds niet gelukt.

Rond etenstijd was iedereen weer fit en na het diner kon de stad onveilig gemaakt worden. De prestige van Gerben en Marieke mag wel even worden benoemd. Zij klommen binnen 15 minuten en 250 meter hoge berg. Op de top werden ze onthaald door luie jongeren. Door deze tegenvaller kwamen ze huilend terug bij de groep. Mariëlle, Jillis, Samuël, Willem en Arie hebben in het avondlicht met een Segway door de stad gecrost. De andere bleven rustig op een terrasje hangen en de kaartspellen kwamen op tafel. De  ene laatste metro naar huis, werd de avond weer afgesloten.

Het bericht Resultaat mag er zijn! verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2022

Aurel Bazavan Aurel studeert aan een Bijbelschool. Hij zit nu in het tweede jaar. Aurel is dit gaan doen, omdat hij meer van het Woord van God te weten wil komen, wil groeien als voorganger. Hij wil in de... Lees meer

5 december 2022

Roma in Oost-Europa hebben geen gemakkelijk leven. Dat meld Julianna Micik, onderwijsadviseur van de Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne. Lage educatie heeft nog nooit zoveel problemen en serieuze consequenties gegeven als nu. Roma hebben altijd wel in armoede geleefd,... Lees meer

2 december 2022

Anasztásia in Oekraïne werd geboren in 2017 als het 4e kind in de familie. Haar moeder staat er alleen voor om de zes kinderen op te voeden. De oudste is Nikoletta, geboren in 2009, dan komt Vitalij, geboren in... Lees meer