Nieuwe uitbraak Servië

6 juli 2020 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Zaterdag – Goedendag, ik hoop dat het goed met jullie gaat.
In ons land hebben we weer problemen met corona. We waren blij dat er elke dag minder gevallen waren, maar vanaf vorige week is de chaos weer begonnen. In Novi Pazar gaat het heel slecht: daar lijkt het op Italië en overlijden velen…
Zuid-Servië, Belgrado en nu is er ook een snelle toename in Vojvodina.
Een dokter die mij kent, vertelde me dat het in onze gemeente ook snel gaat met het aantal zieken.

Het leven brengt weer allerlei problemen met zich mee.
Ik zie heel veel vrouwen die depressief raken en mannen die bang zijn voor hun baan. Er wordt nu al gezegd dat er vanaf september geen school zal zijn: kinderen moeten weer vanuit huis studeren en dat zal voor Romakinderen heel moeilijk zijn.

We moeten ons idee om in de kerk een digitale klas te maken verder uitwerken, om de kinderen die geen computer hebben te helpen.

Momenteel moeten we mondkampjes gebruiken, afstand houden en waarschijnlijk zal er twee weken lang weer een lockdown zijn.
Morgen zullen we een kerkdienst hebben in Kucura, ook al is het verboden. Er mogen maar vijf mensen binnen zijn, maar we zullen mondkapjes dragen en afstand houden.

Roma vragen zich gespannen af wat er van het werk op het land terecht zal komen.
Veel kinderen werken op het land om de groenten te oogsten. Ze staan om vier uur ‘s morgens op en werken van 5.00 tot 15.00 uur voor zeventien euro per dag.
De ouderen zijn zo terneergeslagen, er is geen blijdschap meer in hen.

Bid voor ons, ik weet niet wat ik verder moet zeggen, maar ik kan alleen vragen om voor ons te bidden.

Mag God jullie zegenen.
Aleksandar

Zondag – Goedendag, ik wens jullie Gods rijke zegen.

Vorige week werd het weer erg moeilijk in de gemeente Vrbas. Elke dag zijn er ongeveer twintig nieuwe coronagevallen, de ziekenhuizen zijn vol en veel mensen worden terug naar huis gestuurd…
Op het nieuws werd gezegd dat we na Novi Sad de tweede grootste uitbraakhaard zijn in het noorden van Vojvodina en hoe snel corona zich verspreidt.

Onze kerk is vandaag gesloten…

Meerdere artsen hebben me gebeld om me te vragen goed te zorgen voor de ouderen en kinderen.
Nieuw in deze uitbraak is, dat vooral jonge (mannen) ziek worden. Er zijn ook veel kinderen met hoge koorts die thuisblijven en waarvan de ouders geen geld hebben om medicijnen te kopen. We hebben hulp nodig voor medicijnen, vitaminen en voedsel.
We weten niet of ons dorp weer in lockdown zal gaan en veel mensen zijn gespannen over hun werk.
De scholen zullen vanaf september gesloten blijven.

Bid voor ons: de komende twee weken zullen zwaar zijn, volgens de doctoren.

Veel liefs van ons,
Aleksandar


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

12 januari 2021
Thema: , , ,

Vanuit Servië ontvingen we een update van gehandicaptendagopvang Izida in Feketic. De directrice van Izida was gelukkig gezond toen ze het bericht stuurde, maar gaf aan dat er veel zieken en tekorten zijn. “Er zijn veel patiënten om ons... Lees meer