Stand van zaken in Gruia

7 december 2016 -  | Herbert van Daalen

In Gruia komen zondags veertig mensen in de kerkdienst. Het kerkgebouw was hoognodig toe aan kleine verbouwingen om lekkage te voorkomen en het beter te isoleren. De gemeenteleden hebben zelf de verbouwingen uitgevoerd.

Graag wilden de mensen in Gruia een koe hebben. Deze geeft melk voor de arme gezinnen in de gemeente en kan kalveren, zodat andere ook een koe krijgen. Dit project zijn we gestart en dit loopt heel goed.

In Gruia werden we geconfronteerd met de grote sociale nood in de gemeente. Geen één van de gemeenteleden heeft een vaste baan. Ze zijn allemaal afhankelijk van seizoen werk. Dit heeft uiteraard een grote weerslag op het sociale leven en ook op hun gezondheid.

De medische voorzieningen in het dorp zijn erg slecht. Zo is er geen huisarts of wijkverpleegkundige aanwezig. Hierdoor gaan de mensen niet snel naar een huisarts in een dorp verder. In de gemeente zijn 3 kinderen die lijden aan hepatitis A (leverontsteking) door slechte hygiënische situaties. Als St. HOE hebben wij onze hulp toegezegd om de ziekenhuiskosten te vergoeden.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Evangelisatiewerk in Oltenia [224420]

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022