Tuesday – thursday #JVFOCUS

26 juli 2018 - Thema: | Hoeliday.nl

Vol goede moed zaten de meiden dinsdagochtend om 8:00 klaar voor het ontbijt. Natuurlijk waren de mannen een kwartier te laat, maar dat mocht de pret niet drukken. Een lekker ontbijt met ei was voor ons klaargemaakt en daarna waren we klaar voor de dag.

We hadden de groep in tweeën verdeeld. De ene groep zou ’s middags de kinderclub verzorgen, de andere helft zou die dag doorgaan met het verfwerk. Ook vandaag kwamen we erachter dat de Hongaarse communicatie niet zo soepel in elkaar zit als in Nederland. Er was drie keer benadrukt dat de kinderclub op ‘Tuesday’(dinsdag) zou zijn, maar onze Hongaarse vrienden verwarden deze dag met ‘Thursday’ (donderdag). Adriaan (onze chief of communication) had tot 14u in de middag nog geen kwast aangeraakt, maar hing enkel aan de telefoon met onze contactpersoon die toevallig ‘even niet bereikbaar was in verband met vakantie’. De kinderclubgroep had dus vrij vandaag!

Ondertussen was de verfgroep naar de school gegaan om daar de handen weer flink uit de mouwen te steken. Ook dit ging niet zonder slag of stoot, want we moesten eerst nog langs de winkel om verf en rollers te kopen. Om half elf konden we met z’n zevenen aan het werk en dat ging als een malle! Maandag was Focus van een ‘chaotische bende’ gepromoveerd naar ‘georganiseerde chaoten’, maar vandaag hebben we het zelfs op kunnen trekken naar ‘goed gedrild peloton klusser’. Er werd een goede verdeling gemaakt tussen plafondrollers, muurrollers en kozijnververs. Adriaan pastte in geen van allen. Na het bellen durfde hij nog steeds geen kwast aan te raken (iets met smetvrees). Wel regelde hij koffie en ijs voor ons.

Tijdens het werk kwamen er verschillende foto’s voorbij van de andere groep. Ze hadden besloten om Budapest te verkennen. Uitgeruste maar toch bezwete gezichten op selfies en een hoop plezier. De verfgroep troostte zich maar met het feit dat het geen chaos meer was en dat ze lekker door konden werken. Ook moesten de nodige foto’s worden gemaakt, waardoor er uiteindelijk meer verf op elkaar belandde dan op de muur. Hadden ze toch nog wat plezier.

Bij het avondeten verenigden we ons weer, waar onder een heerlijk bord macaroni (reuze ‘elleboogjes’ met een zacht vleessausje) de verhalen en ervaringen van die dag werden gedeeld. Even tussendoor, het eten wordt hier prima verzorgd. Zelfs de meest kieskeurigen van het stel (de familie Van de Werken) heeft pas 1 keer de pindakaaspot uit de koffer gehaald. ’s Avonds is het merendeel van de groep weer Boedapest ingegaan voor wat sightseeing.

Het bericht Tuesday – thursday #JVFOCUS verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer