Verhalen uit Hinova

6 mei 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Geliefde broeders,

Allereerste wil ik jullie bedanken voor jullie hulp en interesse in ons. Jullie voeren Gods Woord uit. Geliefde broeders, de situatie in Roemenië is niet zo goed. Wij zijn gezond (ik, mijn vrouw en mijn zoon), dus daar danken we God voor. Maar mijn familie en ik gaan door beproevingen vanwege Covid-19. Ik zal vertellen waarom.

Mijn vrouw zit in isolatie vanwege Covid-19. Ze werkt namelijk met kinderen met psychische problemen.

Mijn baan: ik kan maar vier uur per dag werken vanwege de situatie en dat betekent dat ik ook maar de helft van mijn salaris ontvang.

 

Deze man is ziek. Hij heeft een handicap, dus in deze tijd van Covid-19 heeft hij het erg moeilijk. Toen ik bij hem kwam met medicijnen en voedsel was hij erg blij. Hij zei tegen me: “God zegene u voor alles wat u voor mij en voor anderen doet.” Lieve broeders, het is zo krachtig om mensen zo blij te zien, zelfs in deze situatie, omdat ze niet alleen zijn en ze mensen hebben (zoals jullie) die aan hen denken en hen helpen.

 

Deze oude man is erg ziek en ook arm. Hij heeft voedsel en medicijnen nodig. Toen hij mij met voedsel en medicijnen zag, huilde hij. Niemand was in deze Covid-19 situatie nog bij hem geweest. Zonder voedsel en medicijnen was het einde nabij voor hem. Dus mijn bezoek was erg belangrijk voor hem.

 

Voor deze familie geldt hetzelfde: het zijn arme mensen en ze zijn ziek. Ook zij huilden toen ze mij met voedsel en medicijnen zagen. Ze vroegen me jullie en jullie gemeenten de hartelijke groeten te doen. Lieve broeders, ik ben God zo dankbaar voor jullie, want zonder jullie zou het zo moeilijk zijn.

God zegene jullie – Mattheüs 25: 34-40.

Ion Coler


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Geloof in morgen [902020]

28 september 2020

Mooi nieuws: er zijn vier nieuwe titels in het Roemeens verschenen in de serie ‘Wat de Bijbel ons vertelt’ (met de afbeeldingen van de Kijkbijbel)! HOE geeft financiële ondersteuning voor de uitgave van deze serie met de bekende illustraties... Lees meer

21 september 2020

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

17 september 2020

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer