Verhalen van vluchtelingen: Ala

29 juli 2022 - Thema: | Herbert van Daalen

Mijn naam is Ala en ik ben 37 jaar oud. Ik kom uit Odessa. Mijn leven in Odessa was mooi, want ik heb een liefhebbende moeder. Mijn moeder komt uit een gezin van acht kinderen. Zij was de jongste. Ik heb een goede en sterke band met mijn ouders.

Mijn man en ik konden het in het begin van ons huwelijk goed met elkaar vinden. We hielden van elkaar. Toen de oorlog begon, veranderde hij. Hij deed gemeen tegen mij. Door de oorlog werd hij koud en ongevoelig.

Ik verliet Odessa op het moment dat het gebouw naast mijn appartement werd gebombardeerd. Ik vluchtte en kwam terecht in Insuratei (Roemenië).

Ik ben er nu vier maanden. Het voelt als mijn tweede huis. Flori is als een zus voor me. Ze geeft om me. Ik was verrast toen ik voor het eerst naar de kerk ging, want de enige keer dat ik een kerk van binnen zag was op mijn trouwdag. Nu heb ik de Bijbel op mijn telefoon en leer ik zelfs hoe te bidden.

Mijn eerste gebed was als volgt: “Heer, help me alstublieft” Ik heb nog nooit in mijn leven gebeden. Het enige religieuze was een klein kruis dragen.

Het trieste is dat ik elke dag met mijn familie in Oekraïne praat, maar er komt geen goed nieuws. Onlangs vertelden ze me dat mijn buurman, die een dochter van 5 maanden had, samen met de baby was omgekomen bij een luchtaanval.

De oorlog heeft iets goeds in ons leven veroorzaakt, elke dag bidden we tot God voor ons en onze familieleden.

Ook wil ik iedereen die ons geholpen heeft bedanken.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2022

Aurel Bazavan Aurel studeert aan een Bijbelschool. Hij zit nu in het tweede jaar. Aurel is dit gaan doen, omdat hij meer van het Woord van God te weten wil komen, wil groeien als voorganger. Hij wil in de... Lees meer

5 december 2022

Roma in Oost-Europa hebben geen gemakkelijk leven. Dat meld Julianna Micik, onderwijsadviseur van de Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne. Lage educatie heeft nog nooit zoveel problemen en serieuze consequenties gegeven als nu. Roma hebben altijd wel in armoede geleefd,... Lees meer

2 december 2022

Anasztásia in Oekraïne werd geboren in 2017 als het 4e kind in de familie. Haar moeder staat er alleen voor om de zes kinderen op te voeden. De oudste is Nikoletta, geboren in 2009, dan komt Vitalij, geboren in... Lees meer