Verhalen van vluchtelingen: Ala

29 juli 2022 - Thema: | Herbert van Daalen

Mijn naam is Ala en ik ben 37 jaar oud. Ik kom uit Odessa. Mijn leven in Odessa was mooi, want ik heb een liefhebbende moeder. Mijn moeder komt uit een gezin van acht kinderen. Zij was de jongste. Ik heb een goede en sterke band met mijn ouders.

Mijn man en ik konden het in het begin van ons huwelijk goed met elkaar vinden. We hielden van elkaar. Toen de oorlog begon, veranderde hij. Hij deed gemeen tegen mij. Door de oorlog werd hij koud en ongevoelig.

Ik verliet Odessa op het moment dat het gebouw naast mijn appartement werd gebombardeerd. Ik vluchtte en kwam terecht in Insuratei (Roemenië).

Ik ben er nu vier maanden. Het voelt als mijn tweede huis. Flori is als een zus voor me. Ze geeft om me. Ik was verrast toen ik voor het eerst naar de kerk ging, want de enige keer dat ik een kerk van binnen zag was op mijn trouwdag. Nu heb ik de Bijbel op mijn telefoon en leer ik zelfs hoe te bidden.

Mijn eerste gebed was als volgt: “Heer, help me alstublieft” Ik heb nog nooit in mijn leven gebeden. Het enige religieuze was een klein kruis dragen.

Het trieste is dat ik elke dag met mijn familie in Oekraïne praat, maar er komt geen goed nieuws. Onlangs vertelden ze me dat mijn buurman, die een dochter van 5 maanden had, samen met de baby was omgekomen bij een luchtaanval.

De oorlog heeft iets goeds in ons leven veroorzaakt, elke dag bidden we tot God voor ons en onze familieleden.

Ook wil ik iedereen die ons geholpen heeft bedanken.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer