Verhalen van vluchtelingen: Karina

22 juli 2022 - Thema: | Herbert van Daalen

Mijn naam is Karina en ik heb een dochter van 5 jaar. Voordat de oorlog in Oekraïne begon, woonde ik met haar in de stad Odessa. Ik heb geen fijn leven achter de rug. Ik was ongewenst. Mijn moeder vertelde me altijd dat ik haar leven had verpest, dus uiteindelijk werd ik opgevoed door mijn grootmoeder. Helaas overleed ze op jonge leeftijd en mijn moeder stuurde me naar een weeshuis. Het leven daar was ellendig. Er was niemand die me begreep of van me hield.

Ik ben getrouwd, maar mijn man was gewelddadig. Toen onze dochter Dasa werd geboren, hoopte ik dat dat zou veranderen. Ik had het mis. Uiteindelijk besloot ik te scheiden, omwille van Dasa. Toen de oorlog uitbrak ben ik gevlucht. Ik kwam terecht in Insuratei (Roemenië), bij de familie van Ciornea. Voor het eerst voelde ik dat ik werd gerespecteerd. Ik werd warm en blij ontvangen.

De familie Ciornea is lief en lacht altijd. Wat me het meest verbaasde is dat deze mensen naar de kerk gaan en dat ze in harmonie leven met de andere mensen van dezelfde kerk. Ik ben misschien geen echte gelovige, maar ik geloof wel in een God. Wanneer ik in de problemen zit, bid ik tot hem, zo is mij geleerd.

Mijn kijk op God veranderde door familie Ciornea. Ze maakten tijd, luisteren, troosten en bidden zelfs voor ons. Ze vertelden over Jezus Christus. Na maanden bij hen te zijn geweest, kreeg ik mijn hoop en vertrouwen terug. Er is iemand die van me houdt en onvoorwaardelijk respecteert en dat is God.

Ik ben zo dankbaar voor alle dingen die ik heb ontvangen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2022

Aurel Bazavan Aurel studeert aan een Bijbelschool. Hij zit nu in het tweede jaar. Aurel is dit gaan doen, omdat hij meer van het Woord van God te weten wil komen, wil groeien als voorganger. Hij wil in de... Lees meer

5 december 2022

Roma in Oost-Europa hebben geen gemakkelijk leven. Dat meld Julianna Micik, onderwijsadviseur van de Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne. Lage educatie heeft nog nooit zoveel problemen en serieuze consequenties gegeven als nu. Roma hebben altijd wel in armoede geleefd,... Lees meer

2 december 2022

Anasztásia in Oekraïne werd geboren in 2017 als het 4e kind in de familie. Haar moeder staat er alleen voor om de zes kinderen op te voeden. De oudste is Nikoletta, geboren in 2009, dan komt Vitalij, geboren in... Lees meer