Vluchtelingenhulp in Servië nog steeds hard nodig

19 september 2016 - Thema: , , | Herbert van Daalen

Nog steeds verblijven duizenden vluchtelingen in Servië. Hulpverlener Aleksandar Subotin: “Vanaf vorige week donderdag tot nu hebben we weer voedsel, water, schoenen sokken gebracht in de grensplaats Sid en in de hoofdstad Belgrado.”

Aleksandar sprak met enkele vluchtelingen die buiten de kampen verblijven. “Ik sprak met een oudere man. Hij wilde niet in het kamp slapen, omdat men daar met twintig personen in een veel te kleine kamer verblijft. We zijn geen dieren, zo zei hij.”

De hulpverlener bezocht een van de opvangkampen in Belgrado. “De vluchtelingen zitten daar maar zonder uitzicht op een betere toekomst. Ik ontmoette een jongen van 15 jaar uit Afganistan. Hij was al drie maanden onderweg. Alleen. Hij vertelde dat ik de eerste in Servië die met hem sprak. Het raakte me enorm.”

Aleksandar is dankbaar dat “Mijn Heer mij de krachten geeft om hen te helpen.” Hij vraagt om hulp. In gebed, maar ook financieel. We hebben geld nodig om deze mensen, waar niemand naar omziet, te helpen. We bidden en geloven dat onze Heer ons zal geven wat we nodig hebben.”

 

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022