Voedselpakketten van de plaatselijke winkelier

13 december 2019 -  | Herbert van Daalen

Ds. Szilágyi Tamás uit Abud (Roemenië) ontving 450 euro voor winterhulp. “We hebben veertig ouderen kunnen vinden die van een zeer klein pensioen rond moeten komen. Het gaat om een bedrag van 140-150 euro per maand. De meesten zijn alleen, omdat de man of vrouw gestorven is. Op 9 en 10 januari 2019 hebben we pakketten uitgedeeld die door een plaatselijke winkelier waren samengesteld. Een pakket had de waarde van 10,50 euro en bevatte suiker, olie, tarwe, rijst, geconserveerd vlees, en niet-bederfelijk voedsel.

Tijdens het uitdelen hebben we veel tijd besteed aan de mensen. We hebben met ze gesproken en wensten ze een gezegend nieuwjaar. De kerkenraad was geraakt om op deze manier in de naam van God te dienen. We beloofden elkaar dat we dit diaconale programma zullen voortzetten en andere kansen zoeken om ook onze God te dienen en Zijn koninkrijk hier op aarde op te bouwen.
Ik voeg bij deze brief enkele foto’s van die gelegenheden toen we onze gemeenteleden met de pakketten bezochten.”

Hierbij enkele voorbeelden van de geholpen mensen:

  • Dénes bácsi (oom) is een van de oudste mannen in Abud (86 jaar). Hij brak net voor de kerstvakantie zijn schouder. Hij heeft geen familie.
  • Jusztina néni (tante), die in de buurt van Denes woont en lange tijd weduwe is. Ze is 80 jaar.
  • Margit néni kan nauwelijks uit bed stappen. Ze is al meer dan 25 jaar weduwe. Zij is 85 jaar.
  • Ilona néni is de oudste persoon uit onze gemeente. Ze is 95 jaar oud. Ze is blind aan een van haar ogen.
  • Ilona néni is 87 jaar. Enkele dagen geleden is haar zoon aan kanker overleden. Ze is diep bedroefd.
  • Béla bácsi, de andere oudste man, met 86. Hij ligt in bed, hij kan niet opstaan ​​en wordt verzorgd door zijn enige zoon. Hij is oud en ziek.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

16 september 2022

5 september 2022

De acceptgiro verdwijnt per 1 juni 2023. Vanaf die datum ontvangt u geen acceptgiro meer van stichting HOE. We hebben de alternatieven voor u op een rijtje gezet met de plus- en minpunten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt... Lees meer

31 augustus 2022
Thema:

Wil jij je kennis en ervaring als marketeer inzetten voor anderen? Heb jij hart voor Oost-Europa en lijkt het je een mooie uitdaging om als marketeer aan de slag te gaan voor hulpverlening in Oost-Europa? Dan zijn wij op... Lees meer