Voorgangersconferentie in Bulgarije

9 mei 2018 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Nieuws van Aleksandar Subotin

Geliefden in Christus,

Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik wil graag iets met jullie delen over mijn reis naar Bulgarije en mijn bezoek aan de Roma kerk daar. Tijdens de rit naar Leskovac had ik de gelegenheid om in de auto te zitten met twee voorgangers: één uit Macedonië en een andere uit Albanië.

Tijdens de reis spraken we over hoe belangrijk het is om bij elkaar te blijven (komen) en samen te bidden.

Omdat de situatie in onze regio niet goed is, willen we graag een bijeenkomst in Kumanovo in Macedonië beleggen. We willen voorgangers en leiders uitnodigen die het op hun hart hebben om vergeving aan elkaar te vragen en om samen te bidden voor onze landen.

We willen graag voorgangers uit Servië, Kosovo, Macedonië, Griekenland, Albanië, Bosnië en Bulgarije uitnodigen.

Bid dus alstublieft hiervoor. Dat ik de mogelijkheid om erheen te reizen en betrokken te zijn bij deze belangrijke ontmoeting.

 

Lom, Bulgarije
Twee jaar geleden had ik de kans om broeder Ilija te ontmoeten. Hij nodigde me uit om zijn Romagemeenschap te bezoeken.

Vorige week van vrijdag tot zondag was ik in Bulgarije, om daar de broeders en zusters te bemoedigen.

Er was daar een conferentie, waar we met twintig voorgangers uit Bulgarije bij elkaar waren. Er was ook een vrouwenconferentie waar ongeveer 200 vrouwen aanwezig waren.

Ik heb de vrouwen aangemoedigd om zich in dienst van de Heer te stellen. Met de voorgangers hebben we over ons werk gepraat en voor elkaar gebeden.

Het verschil tussen de Roma in Servië en in Bulgarije is groot. Er zijn ook veel verschillen in de doctrine en bediening van de broeders en zusters daar.

Ons plan is om in juli drie dagen naar Sofia te gaan, om daar een grotere conferentie voor Romavoorgangers te hebben.

Zondagmorgen was erg gezegend. We hoorden veel getuigenissen over hoe onze Heer aan het werk is onder hen.

Ik heb gepreekt over hoe God wil dat we dichtbij Hem blijven. Nadien zeiden twee zusters dat ze graag gedoopt wilden worden.

Ik was er erg van onder de indruk toen ze zeiden dat ze graag in de rivier gedoopt wilden worden. Dus pastor Ilija stelde voor om naar de rivier te gaan. De hele kerk was blij en we zongen samen. Een voorganger uit Sofia en ik hebben de twee zusters gedoopt.

Ik ben de Heer dankbaar dat ik naar andere landen kan reizen en kan dienen en samenkomen met Romavoorgangers daar.

Bid alstublieft voor de gelegenheid om samen te komen in Kumanovo (Macedonië)!

Zegen,

Aleksandar

 

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

20 februari 2020
Thema:

Waarom zou je meegaan met een diaconale jongerenreis? Wat is de impact en wat doe je eigenlijk tijdens zo’n reis? Het bericht Promofilm diaconale jongerenreis verscheen eerst op Hoeliday. Bron: www.hoeliday.nl Lees meer

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Wij zoeken nog diverse mensen: – Iemand voor onze Commissie Fondsenwerving en Publiciteit die het een uitdaging vindt om ons op dat terrein verder te helpen. – Iemand die houdt van schrijven en het... Lees meer