Het werk van evangelist Florin

23 juni 2016 - Thema: , , , | Herbert van Daalen

Evangelist Florin in Insuratei is druk bezig met de verbouwing van zijn eigen kerk. Hij wordt hierin ondersteund door enkele junior-evangelisten. Het stukje grond rondom zijn huis is volledig benut met het verbouwen van groenten. Ook heeft hij een grote plastic kas in zijn tuin waar hij tomaten, komkommers en paprika teelt.

Tegenover zijn huis heeft hij uit de erfenis van een inwoner van het dorp een stuk grond gekregen, als dank voor de jarenlange zorg. Florin zag deze gift als een zegen van God. Dit stukje land benut hij nu voor het mesten van een aantal varkens.

De opbrengst van de boerderij is voldoende om zijn gezin (zeven personen) te voorzien in de dagelijkse behoeften. Hij is ook hij druk met het werk van evangelist in de wijde omgeving. Hierdoor zijn enkele vaste contacten ontstaan.  Hij noemt de volgende:

Iedere dinsdag bezoekt hij het zigeunerdorp Bertesti ( 30 km.). De dag erop bezoekt hij  de gemeente in Galati ( 160 km.). Donderdags bezoekt hij het zigeunerdorp Baraganu ( 30 km.). Zondags gaat hij voor in zijn eigen gemeente en ’s avonds in het dorpje Fields ( 30 km.)

Alles bij elkaar heeft hij een druk programma. Na de diensten geeft hij aan de armste zigeuners voedsel. Florin kan dit echter zelf niet meer bekostigen. Hij had op dat moment een schuld van 1.000 euro. In overleg met de BER heeft stichting HOE hem geholpen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

24 november 2023

Arnold, een 12 jarige jongen, woont samen met zijn ouders en 4 broers in Kibed. Soms krijgen de vader en de oudste jongens een tijdelijk baantje en verdienen ze wat geld. Maar de ouders van Arnold hebben geen vaste... Lees meer

10 november 2023
Thema:

Ben jij een fan van sociale media? Weet jij onze doelgroepen goed aan te spreken? Ben je creatief in het maken van beeld en ben je scherp in tekst? Voor Hulp Oost Europa zijn we op zoek naar een... Lees meer

10 november 2023
Thema:

Stichting HOE zoekt per 1 december of z.s.m. daarna een vrijwilliger met affiniteit voor marketing en fondsenwerving en die meedenkt in de commissie fondsenwerving en publiciteit. Samen met de commissie, een marketeer en het reclamebureau ga je de communicatiestrategie... Lees meer