Het werk van evangelist Florin

23 juni 2016 - Thema: , , , | Herbert van Daalen

Evangelist Florin in Insuratei is druk bezig met de verbouwing van zijn eigen kerk. Hij wordt hierin ondersteund door enkele junior-evangelisten. Het stukje grond rondom zijn huis is volledig benut met het verbouwen van groenten. Ook heeft hij een grote plastic kas in zijn tuin waar hij tomaten, komkommers en paprika teelt.

Tegenover zijn huis heeft hij uit de erfenis van een inwoner van het dorp een stuk grond gekregen, als dank voor de jarenlange zorg. Florin zag deze gift als een zegen van God. Dit stukje land benut hij nu voor het mesten van een aantal varkens.

De opbrengst van de boerderij is voldoende om zijn gezin (zeven personen) te voorzien in de dagelijkse behoeften. Hij is ook hij druk met het werk van evangelist in de wijde omgeving. Hierdoor zijn enkele vaste contacten ontstaan.  Hij noemt de volgende:

Iedere dinsdag bezoekt hij het zigeunerdorp Bertesti ( 30 km.). De dag erop bezoekt hij  de gemeente in Galati ( 160 km.). Donderdags bezoekt hij het zigeunerdorp Baraganu ( 30 km.). Zondags gaat hij voor in zijn eigen gemeente en ’s avonds in het dorpje Fields ( 30 km.)

Alles bij elkaar heeft hij een druk programma. Na de diensten geeft hij aan de armste zigeuners voedsel. Florin kan dit echter zelf niet meer bekostigen. Hij had op dat moment een schuld van 1.000 euro. In overleg met de BER heeft stichting HOE hem geholpen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022