Het werk van evangelist Florin

23 juni 2016 - Thema: , , , | Herbert van Daalen

Evangelist Florin in Insuratei is druk bezig met de verbouwing van zijn eigen kerk. Hij wordt hierin ondersteund door enkele junior-evangelisten. Het stukje grond rondom zijn huis is volledig benut met het verbouwen van groenten. Ook heeft hij een grote plastic kas in zijn tuin waar hij tomaten, komkommers en paprika teelt.

Tegenover zijn huis heeft hij uit de erfenis van een inwoner van het dorp een stuk grond gekregen, als dank voor de jarenlange zorg. Florin zag deze gift als een zegen van God. Dit stukje land benut hij nu voor het mesten van een aantal varkens.

De opbrengst van de boerderij is voldoende om zijn gezin (zeven personen) te voorzien in de dagelijkse behoeften. Hij is ook hij druk met het werk van evangelist in de wijde omgeving. Hierdoor zijn enkele vaste contacten ontstaan.  Hij noemt de volgende:

Iedere dinsdag bezoekt hij het zigeunerdorp Bertesti ( 30 km.). De dag erop bezoekt hij  de gemeente in Galati ( 160 km.). Donderdags bezoekt hij het zigeunerdorp Baraganu ( 30 km.). Zondags gaat hij voor in zijn eigen gemeente en ’s avonds in het dorpje Fields ( 30 km.)

Alles bij elkaar heeft hij een druk programma. Na de diensten geeft hij aan de armste zigeuners voedsel. Florin kan dit echter zelf niet meer bekostigen. Hij had op dat moment een schuld van 1.000 euro. In overleg met de BER heeft stichting HOE hem geholpen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

10 maart 2023

De Hongaarse Protestantse Kerk (RCT) in Oekraïne heeft een update gestuurd over de situatie in de gemeenten na 1 jaar oorlog Oekraïne: “Het is een jaar geleden dat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland begon. Helaas heeft deze oorlog... Lees meer

6 maart 2023

Een echtpaar in Nederland vierde vorig jaar hun beider verjaardag. Mensen konden giften geven voor het project Pentru Bunica, sponsoring ouderen in Roemenië. Het opgehaalde geld is gebruikt voor één oudere oma die samen met haar zoon in een... Lees meer

3 maart 2023

De Hongaarse hervormde kerk in Bratislava maakte eind vorig jaar 80 pakketten voor ouderen uit de gemeente en 220 winterhulppakketten voor dakloze mensen. Contactpersoon Zsolt Buza: “We organiseerden een diaconale avond voor ouderen op 10 december 2022. Zo’n 45... Lees meer