Winterhulp in Calafat (Roemenië)

21 januari 2022 -  | Herbert van Daalen

De baptistengemeente in Calafat (Roemenië) ontving in 2021 winterhulp van stichting HOE (Hulp Oost-Europa). Gemeenteleden die alleen zijn of ontmoeting met anderen zochten, kregen na de zondagse dienst een warme maaltijd aangeboden. Tijdens deze maaltijden voelden mensen zich vrij hun noden te delen, maar ook sprak men over hoe je een sterke relatie met elkaar en met God krijgt.

De voorganger en zijn gezin hebben de maaltijden georganiseerd. Er is geprobeerd of er financiële middelen uit de eigen gemeenten ingezet konden worden voor dit project, maar dat bleek onmogelijk, omdat de leden zelf nauwelijks rond kunnen komen.

Een deel van het geld is ook ingezet om kwetsbare gemeenteleden te helpen. Ze kregen extra ondersteuning met voedsel en hout voor de kachel.

De gemeente bedankt de donateurs uit Nederland voor hun gaven.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022