Kinderblad Örömhir [420012]
Thema: Gemeenteopbouw

Land:  Diverse landen

Bernadett is acht jaar oud. Ze woont in een klein dorpje in Roemenië. Ze gaat naar de plaatselijke openbare school, want een christelijke is er niet. Dat vinden haar ouders erg jammer. Sinds twee jaar organiseert de dochter van de predikant zondagsschoolles. Daar hoort Bernadett de bijbelse verhalen op haar niveau. Thuis krijgt ze tweemaandelijks het christelijk kinderblad Örömhir (Goed Nieuws) thuisgestuurd. Gratis, want haar ouders kunnen een abonnement niet betalen. Örömhír kost per jaar 12 euro.

Speciaal voor kinderen in het Hongaarstalige gebied in Oost-Europa is het blad Örömhír verkrijgbaar. U kunt kinderen in de gemeente in Roemenië waar u contact mee heeft een abonnement schenken. Örömhír is een uitgave van Vasárnapi Iskolai Szövetség (VISZ). De vereniging voor zondagsschoolwerk in Pécel (Hongarije) geeft zes keer per jaar een blad uit voor Hongaarstalige kinderen. Vanuit Hongarije worden de Örömhírs naar Oradea en Cluj (Roemenië) gebracht. De kinderbladen worden via de dekanaten verder verspreid. De dekanen komen minstens eens per maand op het bisschopskantoor en nemen de blaadjes mee naar hun woonplaats. Daar worden ze afgehaald door de plaatselijke predikanten. Bestelde en betaalde abonnementen worden apart verpakt, op naam gesteld, zodat deze niet kunnen ‘verdwalen’ onderweg.

Zondagsschool
Örömhír wordt ingezet op kinderclub middagen of avonden, zondagsschoolwerk en soms ook voor de Godsdienstlessen op de lagere scholen. Omdat er zes uitgaven per jaar zijn, wordt er verschillende weken achter elkaar uitgewerkt. Na die verwerkingsperiode nemen de kinderen ze mee naar huis. In vele dorpen vernemen we dat moeders en oma’s de verhalen thuis ook weer voorlezen en dat de puzzels ook daar worden gemaakt. Sommige predikanten kiezen uit zuinigheid voor een beperkt aantal bladen zodat niet ieder het blad mee naar huis kan krijgen.

Hoe kunt u uw contact helpen aan dit kinderblad?
Stichting Hulp Oost-Europa merkt dat meerdere werkgroepen en stichtingen naast diaconale of materiële doelen graag toerustingsdoelen willen ondersteunen. We maken het daarom mogelijk dat u het gebruik van Örömhír in uw contactgemeenten kunt stimuleren door abonnementen voor uw rekening te nemen.

Opgaveformulier aantal abonnementen Örömhír

Geven
U kunt een een gift overmaken door de geefknop op deze pagina te gebruiken. Wilt u uw zustergemeente in Oost-Europa Örömhírs schenken, neem dan contact op met stichting Hulp Oost-Europa: info@stichtinghoe.nl of 0342-420554.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 21 december 2022)

€ 0,- € 5000,-