Bewust en verantwoord

CO2-compensatie

Om onze verantwoordelijkheid als rentmeesters van deze aarde vorm te geven, zijn we als HOE in 2019 onze vluchten gaan compenseren voor de CO2-uitstoot. We doen dit via het klimaatprogramma Climate Stewards van de christelijke natuurbeweging A Rocha.

“Climate Stewards biedt vrijwillige CO2-compensatie aan door middel van kleinschalige mitigatie projecten in ontwikkelingslanden. Wij geloven dat het gebod van Jezus om onze naaste lief te hebben, een sterk mandaat geeft aan christenen om actie te ondernemen tegen klimaatverandering, waarvan de effecten onze mondiale buren als eerste en het ergst treffen.”

Meer info: https://www.climatestewards.nl/

Koffie

Onze koffie smaakt nog lekkerder nu we Fairtrade Original koffie gebruiken. We dragen graag bij aan een eerlijke prijs voor de boeren die zorg hebben gedragen voor de koffieboon waar wij koffie van zetten.

“Als eerste fairtrade organisatie ter wereld werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit doen we met een missie: eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken.”

Meer info: https://www.fairtradeoriginal.nl/

Papier

We proberen zo min mogelijk te printen, maar als we dan toch iets op papier willen afdrukken, dan doen we dat op gekregen papier dat is verzameld uit geretourneerde printers en kopieermachines. Zo gaan wij papierverspilling tegen.