Pentru Bunica [902401]
Thema: Hoop voor kwetsbaren

Land:  Roemenië

Anna Argyo is een 74  jaar oude vrouw, geboren op 30 maart 1946. Ze woont in Sângeorgiu de Mureș, een dorpje niet ver van Târgu Mureș. Anna huurt een bed in een appartementsgebouw. De mensen die daar leven, wonen met z’n tweeën op één kamer. In het gebouw is één keuken en één badkamer waar alle bewoners gebruik van maken.

Er zijn in het verleden ook periodes geweest dat ze op straat leefde en ze is dankbaar voor ‘het bed’ wat ze nu huurt, ondanks dat ze de keuken en badkamer moet delen met vijftien andere mensen. Ze heeft een klein pensioen van 125 euro per maand waarvan 73 euro opgaat aan de huur en nog eens 21 euro aan medicijnen. Als ze daarnaast nog kleine dingen wil kopen, zoals sokken, moet ze altijd wel twee keer nadenken of ze het zich kan veroorloven.

Zo’n 140 oudere mensen zoals Anna worden regelmatig bezocht door medewerkers en vrijwilligers van een Roemeense, christelijke, diaconale organisatie. Ze krijgen hulp waar nodig. De financiële middelen zijn helaas niet toereikend. Vandaar onze nieuwe sponsorcampagne ‘Pentru Bunica’. (‘Voor oma’).

Vanaf €5 per maand steunt u een oudere met een zakcentje, waarvan ze zelf enkele boodschappen kunnen doen.

Met €25 per maand maakt u het verschil voor één oudere. Met dit bedrag kunnen zij medicijnen, brandhout of kleding kopen en thuiszorg ontvangen. Door op deze manier te helpen, behouden de ouderen hun waardigheid, kunnen ze voor zichzelf zorgen en voelen ze zich deel van de samenleving.

Belangrijk is ook uw gebed. Bid voor de ouderen dat ze in hun omstandigheden weten dat ze kinderen van God zijn en Hij voor hen zorgt. Bid voor de medewerkers en vrijwilligers dat ze vanuit hun bewogenheid de mensen kunnen blijven ondersteunen. We danken u alvast hartelijk als u de ouderen in Oost-Europa een hart onder de riem wilt steken.

 

Financiering

(bijgewerkt tot en met 26 mei 2023)

€ 0,- € 23712,-