Zomer- en evangelisatiekampen [460011]
Thema: Gemeenteopbouw

Land:  Hongarije Oekraïne Polen Roemenië Servië Slowakije

Omdat kinderen de toekomst hebben en zijn, ondersteunt HOE (Hulp Oost-Europa) kinderwerk in Oost-Europa. Ook onze contactpersonen schenken op vele manieren aandacht aan kinderen, zowel op geestelijk als materieel gebied. Belangrijke activiteiten zijn daarom de jaarlijkse zomer- en evangelisatiekampen, vergelijkbaar met de vakantiebijbelweken in Nederland.

Tijdens de vakantieweek staat het groeien in het christelijke geloof centraal. Via het vertellen van Bijbelverhalen, zingen en gebeden leren kinderen Christus (beter) kennen. We willen kinderen die niet de financiële mogelijkheden hebben zo’n week te bezoeken een steuntje in de rug geven. De kosten voor één week zomerkamp bedragen 50 euro per kind. Bij dit bedrag zijn de kosten van maaltijden, transport van en naar het kamp, spelmateriaal, lectuur en onkosten voor de leiding inbegrepen. Wie gunt ze zo’n week niet?

In Slowakije en in Csonkápapi en Gát in Oekraïne ondersteunt stichting Hulp Oost-Europa evangelisatiekampen voor Romakinderen. In een andere plaats in Oekraïne worden zomerkampen georganiseerd voor straatkinderen. CEF Servië organiseert ook weken voor kinderen in dat land. De Evangelische Kerk in Polen organiseert zomerkampen in de omgeving van Warschau. De plaatselijke kerken in het Hongaarse Nagyér en Iszófalva organiseren vakantiekampen in het arme zuiden van Hongarije. Op vele plekken in het westen en midden van Roemenië organiseert de organisatie Christian Endeavour zomer- en evangelisatiekampen. In Zuid-Roemenië werkt stichting Hulp Oost-Europa samen met de Roemeense Evangelische Kerk (BER).

Financiering

(bijgewerkt tot en met 25 mei 2023)

€ 0,- € 41465,-

Gerelateerde nieuws

20 januari 2023800 Oekraïense kinderen bezoeken zomerkampen
21 november 2022Beelden zomerkamp Hannah
26 augustus 2022Zomerkampen in Kisdobrony en Telek