Warmte voor Akos

10 januari 2024 -  | Maaike van der Graaf

Bent u ook zo aan het genieten van dit koude weer? Lekker buiten wandelen of zelfs schaatsen op natuurijs of een ijsbaan. En als we thuiskomen in ons behagelijke huis, nemen we een warme chocolademelk. Heerlijk, die kou!

Het koude weer in Oost-Europa is een stuk minder romantisch. Neem nu Akos. Zijn dochter van 7 maanden moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege onderkoelingsverschijnselen.

Akos had alles wat hij kon vinden al in het vuur gegooid: oude kleren, schoenen, noem het op, om het maar warm te krijgen in huis. Toen dit allemaal op was, ging hij naar het bos om hout te zoeken. De politie betrapte hem en nam zijn bijl af. Het enige gereedschap om hout te hakken.

Akos is de wanhoop nabij. Er is geen inkomen, geen eten en geen warm huis. En ook geen gereedschap meer.

We boden aan om met hem hout te kopen. Ook gaven we hem en zijn familie voedselpakketten.

Het belangrijkste is dat Akos zich gezien voelde als mens. We konden hem helpen én ook vertellen dat God voor hem zorgt.

Helpt u mensen als Akos de winter door? Doneer dan vandaag nog! ⤵️


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer

23 januari 2024

Marinela en haar kinderen Claudia en Fabrizio wonen al 15 jaar in de Alexandru Macedonski-straat in Craiova, in een voormalig genationaliseerd huis, klein en oud. Het huis is niet hun eigendom, maar behoort toe aan het stadhuis. Marinela is... Lees meer