Diaconale hulp Roemenië-Zuid [223021]
Thema: Diaconaat

Land:  Roemenië

Regelmatig ontvangen we vragen voor ondersteuning van kleine diaconale projecten of persoonlijke noden. Het doel van dit project is om persoonlijk leed of specifieke noden in een christelijke gemeente te verkleinen met een financiële ondersteuning. De hulpverlening wordt verleend door een plaatselijke christelijke gemeente of stichting.

In Gruia (Roemenië) zijn dankzij een bijdrage van stichting HOE drie kinderen met Hepatitis A behandeld.  Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. De drie kinderen komen uit twee gezinnen, die ver onder de armoedegrens leven. Van het ene gezin is de vader overleden en moet de moeder met drie kinderen rondkomen van 90 euro. Van het andere gezin, met twee kinderen, is moeder gehandicapt en heeft vader cirrose. Het gezin moet rondkomen van 120 euro per maand. De behandeling van de drie kinderen kost in totaal 300 euro. Wil u (een deel van) deze kosten op u nemen?

Financiering

(bijgewerkt tot en met 22 november 2021)

€ 0,- € 5200,-

Gerelateerde projecten

Thema: Diaconaat

Roemenië Zuid is een nieuw gebied voor Hulp Oost-Europa. We willen ons daar gaan richten op toerusting van christelijk gemeenten en het stimuleren van missionair werk. Deze activiteiten kunnen... lees meer