Bijbels en kinderbijbels voor vluchtelingen in Roemenië

7 april 2022 - Thema: | Herbert van Daalen

Een vrijwilliger van stichting HOE heeft een flink aantal Russische bijbels en kinderbijbels, nieuwe testamenten en Johannes-evangeliën naar verschillende plekken gebracht in Roemenië. Deze bijbels zijn bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne. We bedanken Friedenstimme en de Gereformeerde Bijbelstichting voor het beschikbaar stellen van dit materiaal.

De Hongaarse hervormde Tóközi-gemeente in Cluj heeft onder de kerk een enorme ruimte waar nu Oekraïense vluchtelingen onderdak wordt geboden. Deze spraken enkel Oekraïens en Russisch. De predikant ds. Péter Visky en de kinderleiders waren ontzettend blij met de bijbels maar in het bijzonder de exemplaren van de kinderbijbel omdat die een middel bij uitstek zijn om contact te maken met de Oekraïense kinderen.

In het kantoor van de organisatie Christian Endevour (CD) in Oradea werden vele dozen met (Kinder)bijbels afgeleverd. Oradea is door Roemeense regering aangewezen als opvanglocatie voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Meteen na bekendmaking kwamen enkele baptistengemeenten bijbels en kinderbijbels ophalen en begonnen met uitdeling. Ook hier bleek de kinderbijbel van grote waarde.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022