Gedeeld geloof | Deel je geloof, hou het niet voor jezelf

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.

Met de campagne ‘Gedeeld Geloof’ vragen we uw steun voor het delen van het geloof in Oost-Europa.

Bewaar in je hart wat ik jullie vandaag leer. Leer het aan je kinderen. Praat er met hen over als je thuis bent, als je onderweg bent, als je opstaat en als je naar bed gaat (Deut. 6: 6-7).

Deze woorden uit de Bijbel zijn prachtig, maar het is tegelijk lastig om praktische invulling te geven aan de geloofsopvoeding van kinderen. Misschien herkent u dat ook wel bij uw (klein)kinderen.

In Nederland zijn we gezegend met predikanten, kerkelijk werkers én online platforms, die ons ondersteunen in geloofsopvoeding. In Oost-Europa zijn die er veel minder. Daar worstelen (groot)ouders met deze Bijbelse opdracht.

Gelukkig wordt er via de kinderclubs, zondagsscholen, catechese en evangelisatiekampen over de Heere Jezus verteld.

Helpt u mee het geloof te delen in Oost-Europa?

Florin

Florin, 9 jaar oud, gaat in 2023 voor het eerst naar een vakantiebijbelweek. Hij wordt opgevoed door zijn oma. Toen hij nog een baby was, verliet zijn moeder hem en stichtte een nieuw gezin. Zijn vader was al niet meer in beeld toen Florin geboren is.

Florin heeft het ontzettend naar z’n zin op het evangelisatiekamp en zuigt deBijbelverhalen op als een spons!

Steunt u kinderen als Florin?

Catechese voor tieners en jongeren

Samen met Nederlandse partners is er een catechese-methode ontwikkeld voor tieners vanaf 14 jaar in Roemenië. De komende tijd willen we meer predikanten gaan trainen om catechese te geven. Ook willen we de catechese-methode introduceren in Hongarije.

Help mee met dit project! Al voor €10 per maand kunt u een tiener een jaar lang catechese laten volgen.

 

Predikanten bezoeken gevangenen

Elke maand bezoekt Csaba Krisztián Tökölyi de Timișoar gevangenis in Roemenië. Zo’n 12 gevangenen komen dan naar hem toe.

Hij vraagt eerst aan de gevangenen hoe het gaat. Daarna zingen ze liederen, bidden ze en lezen een stuk uit de Bijbel. Hij neemt altijd Bijbels mee voor iedereen die er zelf geen een heeft. Tijdens de Bijbelstudie komen de gevangenen met allerlei vragen. Er is een fijne openheid waarin Krisztián het Woord van God kan doorgeven.

Krisztián is erg blij dat het gevangenispersoneel deze ontmoetingen toestaan.Hij hoopt dat de Bijbel de harten van de gevangenen zal openen!

Wilt u dit prachtige werk ondersteunen? Voor maar €15 per maand helpt u meerdere predikanten in Oost-Europa om gevangenissen te bezoeken.

 

P.S. Uw donatie kan worden besteed aan vergelijkbare projecten in Oost-Europa