Wij zijn op zoek naar jou!

Wil jij met jouw klas je inzetten voor mensen in Oost-Europa? We kunnen je erbij helpen en ervoor zorgen dat jouw meester of juf er niet veel werk aan heeft. Graag overleggen we met je meester of juf wat de mogelijkheden zijn. Download hier een brief die je aan hem/haar kunt geven.

Je kunt in ieder geval met je klas/school de kleurplaat maken. Doe er minstens één klas mee, dan maak je kans op een leuke HOE-rugtas! Download de kleurplaat hiernaast.

Wat kunnen we je verder bieden?

We komen graag wat vertellen over het project waar jij actie voor wilt voeren. Graag helpen we je bij het opzetten van acties (sponsorloop, kraskaart, spaarpot, verkoop stroopwafels en/of pepermunt). Ook hebben we een speciale website waar je een online actie kunt voeren: www.hoeinactie.nl.

Adopteer een opa of oma met je klas!

Met de klas een opa of oma in Roemenië adopteren? Het kan! En als je het leuk vindt, kun je ook af en toe een kaartje sturen.

Veel oude mensen hebben het moeilijk in Roemenië: ze hebben weinig geld om bijvoorbeeld boodschappen te doen en ze zijn vaak eenzaam. Wil je meer weten? Lees hier het verhaal van oma Anna… Meer informatie over het project is hier te vinden. Daar kun je je ook aanmelden.

Geef een voedselpakket!

De winter is voor veel mensen in Oost-Europa een moeilijke tijd: ze hebben niet altijd eten of bijvoorbeeld hout voor de open haard om warm te blijven. Daarom gaan we de komende maanden actie voeren voor deze mensen.

Met een paar euro kun je al helpen. En met nog een paar euro meer kun je een boodschappenpakket voor iemand kopen! Misschien leuk om met je klas voor zo’n boodschappenpakket te sparen?

Poppenkast

Poppenkast: wie houdt er niet van?

In Servië gebruiken ze poppenkast ook om aan kinderen het evangelie te vertellen. Natuurlijk is het leuk om af en toe nieuwe poppen te kopen, om zo weer een ander verhaal te kunnen vertellen.

Draag bij aan nieuwe poppen en nieuwe verhalen!