Help mee

Hongarije, Roemenië, Oekraïne, Slowakije, Tsjechië, Polen… namen op de kaart van Europa die tot de verbeelding spreken. Namen van landen die decennia lang onder de dictatuur van het communisme hebben gezucht. Landen waar kerk en samenleving in de greep waren van een atheïstisch regime. Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) is sinds 1976 actief in deze landen waar christenen leefden onder de verdrukking. Ze kregen geestelijke en materiële hulp. Nu met hulp in velerlei vormen, omdat Oost-Europa die meer dan ooit nodig heeft. Omdat het mag… en moet!

De eerste vorm van steun die u ons werk kunt geven, is gebed. Met regelmaat vullen wij gebedspunten aan die we ontvangen vanuit de landen waarin we werkzaam zijn. U vindt de gebedspunten hier.

u kunt ons op meerdere manieren helpen:

word

ambassadeur

Hulp Oost-Europa is op zoek naar jongeren en ouderen die het werk van Hulp Oost-Europa willen promoten in de eigen woonplaats of tijdens landelijke activiteiten. Vraag vandaag nog informatie aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

word

vrijwilliger

Heb je hart voor Oost-Europa en wil je graag praktische iets betekenen? Word dan een van onze vrijwilligers!

We zoeken diverse mensen:

– Wij zoeken iemand met ervaring en affiniteit met marketing en social media voor onze commissie Fondsenwerving en Publiciteit: ontdek hier meer.

– Wij zoeken iemand (18+) die het leuk vindt om jongerenreizen voor groepen te faciliteren en die lid wil worden van de jongerencommissie. Je helpt de groep bij het regelen van het vervoer, een onderkomen en maakt met hen een programma voor de reis. Ontdek hier meer.

– Wij zoeken iemand met hart voor onderwijs en Romakinderen die communicatief sterk is en een sponsorprogramma mee vorm en inhoud wil geven. Mail Herbert of bel voor meer informatie: hvdaalen@stichtinghoe.nl of 0342-420554 of kijk hier.

door een

schenking

Wanneer u zich verplicht minstens vijf jaar lang jaarlijks een bepaald bedrag aan Stichting HOE te schenken – bijvoorbeeld € 250,- per jaar – dan heeft u ieder jaar een (extra) aftrekpost van € 250,-. Een dergelijke schenking hoeft niet meer via een notariële akte vastgelegd te worden. De verplichting om de lijfrenteschenking te betalen vervalt wanneer de schenker overlijdt. Wanneer u over deze mogelijkheid geïnformeerd wilt worden, dan kunt u contact opnemen met de bureaumanager van onze stichting, Allard Selles, telefoon (0342) 420 554.

Ingevulde formulieren kunt u opsturen naar Stichting Hulp Oost-Europa, Antwoordnummer 1055; 3770 VB Barneveld.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

door een

legaat

Stichting HOE ontvangt jaarlijks enige inkomsten uit legaten en nalatenschappen, die in grote erkentelijkheid tegenover de legataris (gever) en dankbaarheid voor de ondersteuning van het werk van de stichting worden aanvaard. Het is u wellicht bekend: u mag een bedrag – legaat – of (een gedeelte van) de erfenis nalaten aan instellingen en stichtingen die het algemene nut beogen (zeg maar: een goed doel). Het wordt door onze stichting zeer op prijs gesteld. Bij testament kan door u bepaald worden dat een of meer personen en/of instellingen een bedrag, een voorwerp of registergoed zullen krijgen uit de nalatenschap. Wilt u onze stichting begunstigen en iets nalaten, vermeldt dan in uw testament: ‘Ik legateer, vrij van rechten en kosten, uit te keren binnen zes maanden na mijn overlijden, onder bijberekening van rente, aan Stichting Hulp Oost-Europa te Barneveld een bedrag in contanten van € …,..’ Ook wanneer u al een testament heeft, kunt u via de notaris daarin alsnog een legaat laten opnemen. Wanneer u over deze mogelijkheid via onze notaris nader geïnformeerd wilt worden, dan kunt u contact opnemen met de bureaumanager van onze stichting, Allard Selles, telefoon (0342) 420 554.

Let op dat de naam van de stichting in uw legaat klopt. Zie artikel.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

door mee te gaan op

diaconale jongerenreis

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) organiseert jaarlijks diaconale jongerenreizen. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken in de zomermaanden en christenen in Oost-Europa te ontmoeten, dan is een dergelijke reis misschien wat voor jou. Kijk op www.hoeliday.nl.

door het inzamelen van

oude kaarten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

voer actie bij jou

op school

Je kunt het werk van Hulp Oost-Europa onder de aandacht brengen door een werkstuk te maken of een spreekbeurt te houden. We zijn je graag van dienst. Ook kun je een actie op school organiseren. Kijk voor de mogelijkheden op www.stichtinghoe.nl/scholen of vraag vandaag nog informatie aan via het contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.