Help mee

Hongarije, Roemenië, Oekraïne, Slowakije, Tsjechië, Polen… namen op de kaart van Europa die tot de verbeelding spreken. Namen van landen die decennia lang onder de dictatuur van het communisme hebben gezucht. Landen waar kerk en samenleving in de greep waren van een atheïstisch regime. Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) is sinds 1976 actief in deze landen waar christenen leefden onder de verdrukking. Ze kregen geestelijke en materiële hulp. Nu met hulp in velerlei vormen, omdat Oost-Europa die meer dan ooit nodig heeft. Omdat het mag… en moet!

De eerste vorm van steun die u ons werk kunt geven, is gebed. Met regelmaat vullen wij gebedspunten aan die we ontvangen vanuit de landen waarin we werkzaam zijn. U vindt de gebedspunten hier.

 

[ssba]

u kunt ons op meerdere manieren helpen:

word

ambassadeur

Hulp Oost-Europa is op zoek naar jongeren en ouderen die het werk van Hulp Oost-Europa willen promoten in de eigen woonplaats of tijdens landelijke activiteiten. Vraag vandaag nog informatie aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

word

vrijwilliger

Heb je hart voor Oost-Europa en wil je graag praktische iets betekenen? Word dan een van onze vrijwilligers!

We zoeken diverse mensen:

– Wij zoeken iemand met ervaring en affiniteit met marketing en social media voor onze commissie Fondsenwerving en Publiciteit: ontdek hier meer.

– Wij zoeken iemand (18+) die het leuk vindt om jongerenreizen voor groepen te faciliteren en die lid wil worden van de jongerencommissie. Je helpt de groep bij het regelen van het vervoer, een onderkomen en maakt met hen een programma voor de reis. Ontdek hier meer.

– Wij zoeken iemand met hart voor onderwijs en Romakinderen die communicatief sterk is en een sponsorprogramma mee vorm en inhoud wil geven. Mail Herbert of bel voor meer informatie: hvdaalen@stichtinghoe.nl of 0342-420554 of kijk hier.

door een

schenking

Wist u dat u belastingvoordeel kunt krijgen als u uw maandelijkse of jaarlijkse donatie in een ‘overeenkomst periodieke gift’ vastlegt? Als u vastlegt voor minstens vijf jaar jaarlijks een bepaald bedrag aan Stichting HOE te schenken – bij voorbeeld € 250,- per jaar – dan heeft u ieder jaar een (extra) aftrekpost van € 250,-. Een dergelijke schenking kunnen wij voor u regelen.

Ingevulde formulieren kunt u opsturen naar Stichting Hulp Oost-Europa, Antwoordnummer 1055; 3770 VB Barneveld.

Meer informatie? Neem contact op met de bureaumanager Allard Selles (0342) 420 554 – info@stichtinghoe.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

door een

legaat

Het is u wellicht bekend: u mag een bedrag – legaat – of (een gedeelte van) de erfenis nalaten aan stichtingen die het algemene nut beogen, zeg maar: een goed doel. Het is prachtig als mensen het werk van stichting HOE zó belangrijk vinden dat ze ons opnemen in hun testament. Op deze manier kunnen mensen in Oost-Europa bouwen aan een hoopvolle toekomst. Een mooie reden om stichting HOE op te nemen in uw testament. Mogelijk overweegt u om (een deel van) uw erfenis door een testament na te laten, om zo uw idealen te laten voortleven na uw overlijden. Dit proces vraagt om weloverwogen keuzes. Wij denken daarin graag met u mee.

Neem contact op met de bureaumanager Allard Selles (0342) 420 554 – info@stichtinghoe.nl.

Let op dat de naam van de stichting in uw legaat klopt. Zie artikel.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

door mee te gaan op

diaconale jongerenreis

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) organiseert jaarlijks diaconale jongerenreizen. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken in de zomermaanden en christenen in Oost-Europa te ontmoeten, dan is een dergelijke reis misschien wat voor jou. Kijk op www.hoeliday.nl.

door het inzamelen van

oude kaarten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

voer actie bij jou

op school

Je kunt het werk van Hulp Oost-Europa onder de aandacht brengen door een werkstuk te maken of een spreekbeurt te houden. We zijn je graag van dienst. Ook kun je een actie op school organiseren. Kijk voor de mogelijkheden op www.stichtinghoe.nl/scholen of vraag vandaag nog informatie aan via het contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.