Bestemming Bereikt!

5 mei 2016 - Thema: | Herbert van Daalen

De laatste fietsdag is aangebroken! We schuiven om 8.00 uur aan het ontbijt op Gran Camping. Ook dit keer een goed verzorgd ontbijt om ons voor te bereiden op de laatste 69km die voor ons ligt.

Het is tegen half 10 als we beginnen aan de laatste etappe van de reis en de camping achter ons laten. Gelukkig rijden we niet over de doorgaande weg vandaag en menigeen slaakt hierom een zucht van verlichting. Prachtige fietspaden die door groene zones heen slingeren waar we volop van genieten.

Na enige tijd bereiken we de pont en steken we over naar de andere zijde van de Donau om daar onze tocht te vervolgen. Duidelijk belanden we nu in geliefde toeristische omgeving. In tegenstelling tot de afgelopen dagen passeren we veel fietsers en onze groet wordt beantwoord in diverse talen, soms tot onze verrassing ook gewoon in ons eigen vertrouwde taaltje.

Na enige tijd is het alweer lunchtijd. We strijken neer op een prachtig terras nabij Veröce met uitzicht op de Donau, waar we genieten van heerlijke Hongaarse goulashsoep, geserveerd in metalen pannetjes. Verzadigd en verkwikt stappen we daarna weer op fiets. Op dat moment is de zon zich helaas aan het terugtrekken en regenwolken pakken zich samen. Tegen de tijd dat we arriveren bij het plaatsje Vác regent en onweert het. Ondanks dat blijft de stemming erin en genieten we van de prachtige wolkenformaties. Na de tweede oversteek met de pont komt het einddoel in zicht. Over de te overbruggen kilometers wordt binnen de groep hard gediscussieerd. We slingeren langs groene paden met aan onze linkerhand de Donau. Door de regenval zijn de paden wat glibberig waardoor 1 van de deelnemers in de brandnetels belandt. Het loopt gelukkig goed af en de tocht wordt vervolgd. De vaart wordt erin gezet, diverse deelnemers ruiken zichtbaar de stal. Een hobbelig fietspad werkt daarin niet mee, maar aan het ongelijke wegdek beginnen we inmiddels toch ook te wennen.

Na enige tijd bereiken we dan toch echt ons einddoel. We trekken een hardlopende voorbijganger aan zijn jasje die ons fotografeert bij het bord van de stad Budapest, waarna we de laatste meters afleggen naar ons einddoel: Hotel Noe.

We worden door het hotelpersoneel verwend met een heerlijke en overvloedige maaltijd, waar we de hele avond nog van nagenieten.

Tijd om in de ruststand te gaan is het nog niet, want we stappen in de bus om een bezoek te brengen aan daklozenopvang Oltalom (Bescherming) in Budapest. Op deze Hemelvaartsdag zien we hoe deze organisatie gestalte geeft aan de opdracht van de Heere Jezus aan Zijn discipelen om heen te gaan onder de volken en om te zien naar hen die in nood zijn. En nood is er in Budapest: 10.000 mensen zijn dakloos in deze grote stad.

Moe maar voldaan en boordevol indrukken beëindigen we de dag onderin Hotel Noe, ons verheugend op onze dag in Budapest van morgen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer