Bestemming Bereikt!

5 mei 2016 - Thema: | Herbert van Daalen

De laatste fietsdag is aangebroken! We schuiven om 8.00 uur aan het ontbijt op Gran Camping. Ook dit keer een goed verzorgd ontbijt om ons voor te bereiden op de laatste 69km die voor ons ligt.

Het is tegen half 10 als we beginnen aan de laatste etappe van de reis en de camping achter ons laten. Gelukkig rijden we niet over de doorgaande weg vandaag en menigeen slaakt hierom een zucht van verlichting. Prachtige fietspaden die door groene zones heen slingeren waar we volop van genieten.

Na enige tijd bereiken we de pont en steken we over naar de andere zijde van de Donau om daar onze tocht te vervolgen. Duidelijk belanden we nu in geliefde toeristische omgeving. In tegenstelling tot de afgelopen dagen passeren we veel fietsers en onze groet wordt beantwoord in diverse talen, soms tot onze verrassing ook gewoon in ons eigen vertrouwde taaltje.

Na enige tijd is het alweer lunchtijd. We strijken neer op een prachtig terras nabij Veröce met uitzicht op de Donau, waar we genieten van heerlijke Hongaarse goulashsoep, geserveerd in metalen pannetjes. Verzadigd en verkwikt stappen we daarna weer op fiets. Op dat moment is de zon zich helaas aan het terugtrekken en regenwolken pakken zich samen. Tegen de tijd dat we arriveren bij het plaatsje Vác regent en onweert het. Ondanks dat blijft de stemming erin en genieten we van de prachtige wolkenformaties. Na de tweede oversteek met de pont komt het einddoel in zicht. Over de te overbruggen kilometers wordt binnen de groep hard gediscussieerd. We slingeren langs groene paden met aan onze linkerhand de Donau. Door de regenval zijn de paden wat glibberig waardoor 1 van de deelnemers in de brandnetels belandt. Het loopt gelukkig goed af en de tocht wordt vervolgd. De vaart wordt erin gezet, diverse deelnemers ruiken zichtbaar de stal. Een hobbelig fietspad werkt daarin niet mee, maar aan het ongelijke wegdek beginnen we inmiddels toch ook te wennen.

Na enige tijd bereiken we dan toch echt ons einddoel. We trekken een hardlopende voorbijganger aan zijn jasje die ons fotografeert bij het bord van de stad Budapest, waarna we de laatste meters afleggen naar ons einddoel: Hotel Noe.

We worden door het hotelpersoneel verwend met een heerlijke en overvloedige maaltijd, waar we de hele avond nog van nagenieten.

Tijd om in de ruststand te gaan is het nog niet, want we stappen in de bus om een bezoek te brengen aan daklozenopvang Oltalom (Bescherming) in Budapest. Op deze Hemelvaartsdag zien we hoe deze organisatie gestalte geeft aan de opdracht van de Heere Jezus aan Zijn discipelen om heen te gaan onder de volken en om te zien naar hen die in nood zijn. En nood is er in Budapest: 10.000 mensen zijn dakloos in deze grote stad.

Moe maar voldaan en boordevol indrukken beëindigen we de dag onderin Hotel Noe, ons verheugend op onze dag in Budapest van morgen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 mei 2023

Het blad Örömhír (= Blijde Boodschap) is een christelijk jeugdblad met Bijbelvertellingen, christelijke verhalen, tekeningen en puzzels. Vanaf 2023 wordt materiaal ook online aangeboden. Een trend die aansluit bij de leeftijdsgroep van zondagschoolkinderen (9-14 jaar). Örömhír wordt ook gebruikt... Lees meer

5 mei 2023
Thema:

Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor kinderen van ouders zonder scholing? Kinderen die alleen met speciale voorbereiding op de basisschool kunnen starten. Enthousiast om samen te werken met andere vrijwilligers, om te reizen en heb je interesse voor... Lees meer

5 mei 2023

Partner Sándor-Zsolt Szabó, directeur van Cristian Endor uit Oradea (Roemenië) bedankt alle giftgevers voor het financieel mogelijk maken van het zomerkamp in 2022. De wens is om in 2023 opnieuw een zomerkamp te organiseren voor kwetsbare kinderen. Dit geeft... Lees meer