Hoop en hart voor Oost-Europa

11 juli 2022 -  | Allard Selles

Hart voor Oost-Europa kenmerkt het jaar 2021. Dankbaar zijn we dat in 2021 de inkomsten toenamen. Deze groei is voornamelijk te danken aan uw betrokkenheid en (financiële) steun.

2021 was een jaar dat opnieuw in het teken stond van de coronapandemie. Projecten en activiteiten die anders liepen en diaconale jongerenreizen die niet door konden gaan. Er vonden enkele fysieke werkbezoeken naar Oost-Europa plaats. Anderzijds zochten we naar andere contactmomenten door digitale ontmoetingen. Ontmoetingen die door onze partners in Oost-Europa en u als donateur als bemoedigend en constructief werden ervaren. Iets waar we dankbaar voor zijn, al blijft een live-ontmoeting meer de plek voor ontmoeting en verbinding.

Het coronavirus had z’n impact in Nederland en Oost-Europa en beperkte in mogelijkheden, maar we hebben veel mensen kunnen helpen. Dit is samen met de partner vormgegeven vanuit onze kernwaarden barmhartigheid, gedeeld geloof en relaties om mensen te helpen in hun ontwikkeling naar zelfredzaamheid. Daarnaast blijven we investeren in de relatie, versterking van de kwaliteit én manier van werken van de partnerorganisaties, om zo de kwaliteit van de hulpverlening op een hoog pijl te houden.

De oorlog in Oekraïne trekt z’n diepe sporen, de impact is enorm. Deze oorlog laat ons zien hoe belangrijk goede hulpverlening en samenwerking met partners en Nederlandse organisaties nodig is. De consequenties van deze oorlog is voor Oekraïne en omliggende landen erg onzeker. De toekomst is onzeker, maar voor wie gelooft in de God van Bijbel is er een Toekomst vol van Hoop.

Vanuit deze Hoop en het perspectief op Christus willen we kwalitatief goede hulp blijven geven en geloof blijven delen, want dat maakt het verschil! De verhalen uit Oost-Europa mogen ons vertrouwen en verwachting geven dat onze God ook in 2022 zal doen wat Hij in 2021 deed. Met dat verlangen gaan we op weg en dit kan dankzij gebed en financiële steun van onze betrokken achterban. Gebed en hoop is blijvend nodig, want het werk van Hulp Oost-Europa zal de komende tijd van groot belang blijven.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

13 september 2023
Thema: ,

Ons nieuwe impactmagazine is uit! We hopen dat we u kunnen inspireren met verhalen uit Oost-Europa. In deze uitgave kunt u lezen: Interview met Menno en Roeline die werken voor het project Pentru Bunica Een dag uit het leven... Lees meer

8 september 2023

In Oekraïne zijn 6 Bijbelvakantieweken gehouden, waaronder in Bótrágy. In totaal namen ruim 300 kinderen en tieners hier aan deel. Elke bijbelweek bestaat uit 4 of 5 dagen. Elke dag was een combinatie van zingen, Bijbelverhaal, verwerking, ontspanning met... Lees meer

5 september 2023
Thema:

Het project PENTRU BUNICA is in 2020 ontstaan. Hierbij waren de vrijwilligers Menno Zetzema en Roeline Peters betrokken, samen met de contactpersonen uit Roemenië van het CE huis (gemeenschapshuis). Zij zijn ervan overtuigd dat het een aansprekend en uniek... Lees meer