Hoop en hart voor Oost-Europa

11 juli 2022 -  | Allard Selles

Hart voor Oost-Europa kenmerkt het jaar 2021. Dankbaar zijn we dat in 2021 de inkomsten toenamen. Deze groei is voornamelijk te danken aan uw betrokkenheid en (financiële) steun.

2021 was een jaar dat opnieuw in het teken stond van de coronapandemie. Projecten en activiteiten die anders liepen en diaconale jongerenreizen die niet door konden gaan. Er vonden enkele fysieke werkbezoeken naar Oost-Europa plaats. Anderzijds zochten we naar andere contactmomenten door digitale ontmoetingen. Ontmoetingen die door onze partners in Oost-Europa en u als donateur als bemoedigend en constructief werden ervaren. Iets waar we dankbaar voor zijn, al blijft een live-ontmoeting meer de plek voor ontmoeting en verbinding.

Het coronavirus had z’n impact in Nederland en Oost-Europa en beperkte in mogelijkheden, maar we hebben veel mensen kunnen helpen. Dit is samen met de partner vormgegeven vanuit onze kernwaarden barmhartigheid, gedeeld geloof en relaties om mensen te helpen in hun ontwikkeling naar zelfredzaamheid. Daarnaast blijven we investeren in de relatie, versterking van de kwaliteit én manier van werken van de partnerorganisaties, om zo de kwaliteit van de hulpverlening op een hoog pijl te houden.

De oorlog in Oekraïne trekt z’n diepe sporen, de impact is enorm. Deze oorlog laat ons zien hoe belangrijk goede hulpverlening en samenwerking met partners en Nederlandse organisaties nodig is. De consequenties van deze oorlog is voor Oekraïne en omliggende landen erg onzeker. De toekomst is onzeker, maar voor wie gelooft in de God van Bijbel is er een Toekomst vol van Hoop.

Vanuit deze Hoop en het perspectief op Christus willen we kwalitatief goede hulp blijven geven en geloof blijven delen, want dat maakt het verschil! De verhalen uit Oost-Europa mogen ons vertrouwen en verwachting geven dat onze God ook in 2022 zal doen wat Hij in 2021 deed. Met dat verlangen gaan we op weg en dit kan dankzij gebed en financiële steun van onze betrokken achterban. Gebed en hoop is blijvend nodig, want het werk van Hulp Oost-Europa zal de komende tijd van groot belang blijven.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

10 maart 2023

De Hongaarse Protestantse Kerk (RCT) in Oekraïne heeft een update gestuurd over de situatie in de gemeenten na 1 jaar oorlog Oekraïne: “Het is een jaar geleden dat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland begon. Helaas heeft deze oorlog... Lees meer

6 maart 2023

Een echtpaar in Nederland vierde vorig jaar hun beider verjaardag. Mensen konden giften geven voor het project Pentru Bunica, sponsoring ouderen in Roemenië. Het opgehaalde geld is gebruikt voor één oudere oma die samen met haar zoon in een... Lees meer

3 maart 2023

De Hongaarse hervormde kerk in Bratislava maakte eind vorig jaar 80 pakketten voor ouderen uit de gemeente en 220 winterhulppakketten voor dakloze mensen. Contactpersoon Zsolt Buza: “We organiseerden een diaconale avond voor ouderen op 10 december 2022. Zo’n 45... Lees meer