Pentru Tine [243018]
Thema: Diaconaat

Thema: Evangelisatie

Thema: Gemeenteopbouw

Thema: Toekomst voor kinderen

Land:  Roemenië

Pentru Tine is in 2009 opgericht door Sebastian en Diana Mariniuc en de vader van Sebastian, Lorenzio. Ze voelden bij het oprichten van de stichting duidelijk een roeping van God om dit te gaan doen in Botosani. Deze stad in het noordoosten van Roemenië wordt ook wel de stad aan het einde van de wereld genoemd. Het heeft geen toekomstperspectief, de faciliteiten in de stad zijn minimaal en de armoede is er in vergelijking met andere gebieden in Roemenië erg groot. Het is een ‘vergeten gebied’. Sebastian wilde er graag wat met de kinderen doen, omdat die nog kneedbaar zijn.

Wat gebeurt er bij Pentru Tine?
Dit project omvat diverse activiteiten.
– Een ‘After School Project’: vijftien kinderen komen dagelijks na schooltijd voor huiswerkbegeleiding.
– Twee groepen voor peuters/kleuters (crèche/peuterspeelzaal): een groep van vijftien en een groep van twaalf kinderen. Dit is een betaalde opvang waar ouders hun kinderen komen brengen. Het is de enige christelijke opvang in de stad.
– Onderdak voor vijf meiden die studeren in Botosani, maar geen onderdak kunnen vinden.
– Vijftig Romafamilies worden bezocht door Lorenzio en ontvangen allerhande hulp.
– Evangelisten in de regio worden ondersteund, waaronder ook evangelisten in Moldavië, in het plaatsje Soroca (Glodeni). Deze evangelisten onderhouden contact met Romahuisgemeentes.
– Elke zomer organiseren ze een zomerkamp of sluiten ze aan bij een ander kamp.

Daarnaast zijn Sebastian en Diana betrokken bij Operation Christmas Child waarbij jaarlijks duizenden kinderen een kerstpakket krijgen.

Financiering

(bijgewerkt tot en met 15 juni 2021)

€ 0,- € 4000,-