Week 2

"We weten ons verbonden met God"

Doe-opdracht

Bemoedig een gevangene (zoals Imre) of familielid (zoals Alida) met een kaartje. Stuur de kaart naar HOE, dan sturen wij deze weer door. Het adres is:

Stichting HOE
Postbus 455
3770 AL Barneveld

Voorbeeldtekst aan gevangene:

Dear Sir/Madam,

I want to send you this card to let you know that you are not alone. I’m thinking of you now. But even better: God is with you always. May you turn to Him and find peace and forgiveness. May you find new hope and joy in His Name!

Blessings and greetings from the Netherlands.

[VOORNAAM]

Voorbeeldtekst aan familielid gevangene:

Dear Sir/Madam/Family,

Despite hard circumstances, I want to let you know that you are not alone. I’m thinking of you now. But even better: God is present in this world. May you turn to Him, find peace and new hope, and joy in His Name!

Blessings and greetings from the Netherlands.

[VOORNAAM]

(Wellicht is het verstandig om niet je volledige naam te gebruiken, maar dat is je eigen keus.)

Gevangenisevangelisatie

In verschillende landen hebben we contact met evangelisten die bezoekwerk in de gevangenis doen. Maar niet alleen dat: er wordt ook omgekeken naar de familie en er is aandacht voor nazorg als een gedetineerde weer vrijkomt.

Ook de gemeente van de evangelist wordt erbij betrokken: hij neemt jongeren mee naar de gevangenis, zodat die samen met de gedetineerden een dienst kunnen beleven. De jongeren zingen dan ook voor de gevangenen.

De bezoekjes en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor zowel de gedetineerden als hun familie. Het is bemoedigend te weten dat er naar hen omgezien wordt, dat er aandacht voor hen is. Omgekeerd is het voor een evangelist heel bemoedigend als iemand tot geloof in Jezus komt!

Pastoraat en bezoekwerk vormen een ander aspect van het thema Gedeeld Geloof. Geloof delen betekent ook dat we er voor elkaar zijn, elkaar bezoeken en bemoedigen. Dat we omzien naar elkaar als broeders en zusters in Christus. Daarom steunen we van harte projecten waarbij pastoraat en bezoekwerk centraal staan. Bemoedigt u ons met uw steun? Bid mee voor gevangenen en hun familieleden en doneer door bovenaan deze pagina op de doneerknop te klikken.